Tivat World: Praznik svjetske muzičke egzotike u Boki kotorskoj

Uz muzičke nastupe, publika na festivalu imaće priliku da proba nacionalnu kuhinju gostujućih zemalja
0 komentar(a)
Tivat World Music Festival, Foto: Tivat World Music Festival
Tivat World Music Festival, Foto: Tivat World Music Festival
Ažurirano: 15.09.2017. 15:24h

Prvi međunarodni festival world muzike, koji će biti održan u Tivtu od 22. do 24. septembra, okupiće devet izvođača iz sedam zemalja svijeta

“Tivat World predstavlja prvi muzički događaj ovakve vrste u Crnoj Gori. U malom gradu u srcu bokokotorskog zaliva čućete zvuk i probati ukus čitavog svijeta. Tokom tri dana festivala nastupiće devet izvođača: tri iz Crne Gore, tri regionalna (Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija) i tri internacionalna (Španija, Maroko i Indija). Uz muzičke nastupe, publika na festivalu imaće priliku da proba nacionalnu kuhinju gostujućih zemalja”, najavili su organizatori.

Na otvaranju manifestacije, u petak, 22. septembra predstaviće se etno grupa Zora (u 20.30 sati), Vasil Hadžimanov Band (od 22 časa) i Barcelona Gipsy balKan Orchestra (23.30), dan kasnije u istim terminima nastupaju Šule Jovović bend i Sanja Raičković, hrvatska Veja i Ansuman Biswas iz Indije, dok će posljednje večeri koncerte održati Biseri narodnog melosa Crne Gore, Divanhana i marokanski muzičari Aziz Sahmaoui i University of Gnawa.

“Karakter Tivat World muzičkog festivala su autentični zvuci, ritmovi, frekvencije i vibracije čitavog svijeta prožete kroz savremene muzičke stilove. Budite u Tivtu da osjetite puls golablnog zvuka i ukusa!”, poručuju organizatori, dodajući da je idejni pokretač i muzički selektor manifestacije Dalibor Ševaljević, glavni organizator je Turistička organizacija Tivta, a da je festival skromno podržalo i Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore.

Koncerti će biti održani na gradskoj rivi Pine, uz besplatan ulaz.

Bonus video: