Biće ovo nastup o kojem će se dugo, dugo pričati

DJ i producent Acor imaće priliku da stavi tačku na dvodnevni događaj Higher Sensa koji počinje večeras u 20 časova na aerodromu Špiro Mugoša

6882 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Green Love arhiva
Foto: Green Love arhiva

Dvodnevni događaj u organizaciji Higher Sensea počeće večeras na aerodromu Špiro Mugoša, a ljubitelji elektro zvuka imaće priliku da uživaju u muzici koju će za njih puštati žene.

Kako su pripadnice ljepšeg pola koje se bave DJ-ingom i produkcijom nepravedno zapostavljene, organizatori ovih žurki riješili su da pokažu da postoji scena i da žene mogu kreirati cjelovečernji program, pa će tako već od 20 sati na pomenutoj lokaciji sve koji zauzmu prve redove svojim muzičkim izborom razmrdati Bizarr.duo. Već od 23 miks pult će preuzeti Sara Šoškić, dok će glavna zvijezda večeri - Juliet Fox nastupati od jedan sat nakon ponoći. DJ Stamina imaće zadatak da i nakon Foxove drži publiku budnom, a njen nastup planiran je tek od tri sata nakon ponoći, a kratko, svega na 15-ak minuta miks pult će pred sam kraj žurke koja će trajati do pet ujutru preuzeti The Founder.

Već sjutra, druge večeri ovog dvodnevnog događaja koji će, kako najavljuju organizatori prerasti i u festival, muziku će birati muška ekipa. U subotu veče na istom mjestu od 20 časova nastupiće Stanco, nakon njega dodatno će publiku zagrijati Stevan Madnić, dok će glavne zvijezde - duo The Yellowheads nastupati tek od jedan sat nakon ponoći. Od tri sata ujutru, pa do kraja žurke srpski DJ Acor imaće zadatak da ne dozvoli publici da stane i ujedno će njegovim nastupom biti stavljena tačka na ovaj događaj.

Iako je prvi put na žurkama koje organizuje Higher Sense, Bojan Petrović aka Acor jedva čeka da svojim muzičkim izborom razmrda Podgoričane.

”Kompletan program mi izgleda fantastično. Headlineri i bookingsi su na mjestu, kao i sama podjela na dva dana sa izvođačima je fantazija”, kaže u razgovoru za Vijesti ovaj mladi producent iz Novog Sada.

Drago mu je što su žene dobile priliku da učestvuju na ovom dvodnevnom događaju, a na pitanje da li je to način da se pripadnice ljepšeg pola ohrabre kako bi se bavile DJ-ingom i produkcijom kaže:

”Nikad nisam razmišljao u tom smjeru da je to neki način da se ohrabruju. Lično gledam dame kao i sve ostale, ali mislim da je ovo odličan način da se pažnja drugih preusmjeri na njih i da se pokažu u punom sjaju. Siguran sam da će publika biti oduševljena”, nada se Acor.

Ovaj dvadesetogodišnji producent posljednje vrijeme izdvojio se kako na regionalnoj, tako i globalnoj sceni. Njegova muzika bazira se na acid, schranz i rave oblicima techna. Trenutno je jedan od najuspješnijih i najperspektivnijih mladih DJ-eva u Srbiji, a muzičku karijeru započeo je sa 14 godina.

”Interesovanje se pojavilo još od malih nogu. Prvenstveno sam krenuo da slušam trance i psy trance. Do momenta 2018. godine u drugstoru kada sam čuo poznatog DJ i producenta 999999999 uživo. Tog trenutka se sve preokrenulo i odatle je sve počelo u suštini. Ljubav i želja da uradim nešto i pokažem ljudima i publici nešto što se rijetko viđa na našim prostorima”, otkriva Acor čiji su setovi izrazito dinamični i većinom prožeti sa acid linijama i hipnotizirajućim vokalima. No, kako kaže, neće poput svojih poznatijih kolega koji su muziku puštali na ovim prostorima kompletnu listu pripremiti prije samog nastupa, već će se potruditi da i publika učestvuje u “diktiranju tempa”.

Plakat
foto: Promo

”Za svaki nastup uvijek odvojim i spremim 20-ak i više traka i eksperimentišem da bih vidio kako publika reaguje. Baš iz tog razloga prolazim kroz mnoge žanrove u svojim setovima i povezujem se sa publikom na skroz drugačiji način od ostalih”, napominje Acor.

Nakon što glavne zvijezde The Yellowheads sjutra veče završe nastup, on će preuzeti miks pult, te otkriva koliko je teško nakon svjetskih zvijezda održati pažnju publike, da ne odu sa događaja:

”Siguran sam da ću zadržati publiku do samog kraja i posljednjeg beata na danceflooru. Jer, kao što sam spomenuo ranije, čuće i vidjeće nešto što nisu imali priliku do ovog momenta. Naravno, biće to velik zadatak, ali bez sumnje će se prepričavati dugo, dugo vremena”, siguran je sagovornik Vijesti.

Acora su na samom početku njegove karijere podržale zvijezde poput Charlotte De Witte, Amelie Lens. Ne krije da mu je to što je dobio pozitivne kritike od već afirmisanih producenata značilo i da mu je dalo vjetar u leđa da se bavi poslom producenta.

”Podrška od svjetskih zvijezda i izvođača je prije svega jedan nevjerovatan osjećaj. Znači mnogo, posebno u samom početku, i dosta pomaže oko narednih izdanja i nastupa”, priznaje on.

Iako tek na početku karijere Acor može da se pohvali da su njegove trake objavljivale i neke svjetske etikete.

”Moram priznati da nije nimalo lako postići tako nešto na našim prostorima. Imao sam tu sreću da tako kažem da su mi trake prihvatale etikete dok još niko nije znao za mene i moje ime. I od trenutka kada sam izdao EP za “Expel Your Demons” sam dobio nevjerovatnu podršku. Traka “Eyes” iz tog EP-a je bila treća u top 100 Hard Techno traka na beatportu nepuna tri mjeseca, i to mi je dalo vjetar u leđa. Od tog trenutka etikete se bukvalno “otimaju” za moja izdanja, a ovim putem vam otkrivam tajnu da uskoro izlaze trake za dve od meni najdražih etiketa! “NineTimesNine” od 999999999 što mi je samim tim i najdraža, i naravno “Exhale” od Amelie Lens kojom se ponosim jer je to po mom mišljenju etiketa za koju se najteže potpisuju izdanja”, ispričao je Acor.

Bonus video: