Alibabić dobio projekat na koji je ponosan

Danijel Alibabić predstavio video za još jednu pjesmu sa albuma “Dvije strane”- numeru “Mi nemamo kraj” koju je za njega radio Bojan Jovović

7317 pregleda 6 komentar(a)
Detalj iz spota: Danijel Alibabić i Žana Savićević, Foto: Miodrag Marković
Detalj iz spota: Danijel Alibabić i Žana Savićević, Foto: Miodrag Marković

Crnogorski muzičar Danijel Alibabić nastavlja da predstavlja numere sa njegovog albuma “Dvije strane”. Nakon singlova “Napadam”, “Soba bez zavjesa” i “Promijeniću svijet” došla je na red i numera “Mi nemamo kraj” koji je za njega radio njegov kolega iz grupe “No Name”- Bojan Jovović.

”Kada mi je Bojan poslao demo snimak, bez razmišljanja sam odlučio da to bude moja pjesma. I čuo sam sebe kako je izvodim. Nestvarna je emocija koju je Bojan uspio da kroz riječi i melodiju prenese. Podsjeća na onaj stari, kvalitetni zvuk, a opet upakovan moderno. Mislim da će ova pjesma trajati i to je ono što me raduje”, siguran je Alibabić koji je odlučio da na ovom albumu publici ponudi i pjesme koje imaju moderniji zvuk, ali i one u pop žanru, a upravo je “Mi nemamo kraj” jedna od njih.

”Svjedoci smo toga da je došlo takvo vrijeme da se moje kolege poigravaju sa žanrovima, pa u jednoj pjesmi možemo čuti više muzičkih pravaca i često ne znam kom žanru da pripišem pjesme koje čujem. Nisam protivnik toga ako publika to voli, jer zbog njih velikim dijelom i stvaramo. Međutim, više sam ljubitelj određenosti, a razlog je vjerovatno taj što sam se rodio u vrijeme kad smo znali šta je šta. Želio sam da poslušam puls publike koja me prati godinama i da sa ovim albumom konačno shvatim šta oni koji me slušaju najviše voli kod mene”, siguran je Alibabić, koji se nada da pjesme poput “Mi nemamo kraj” ulivaju nadu da muzika i dalje živi.

Za kratko vrijeme njegov novi singl dospio je među najslušanije na trendingu.

”Trending je nešto što je meni do skoro bila nepoznanica, niti sam znao kako to funkcioniše, niti me zanimalo. Međutim, sa ovim albumom sam uozbiljio cijelu priču jer je i bilo vrijeme da se posvetim digitalijama, pa ljudima koji su stručnjaci prepušteno je da vode cijelu kampanju. Iznenađenje je da je ‘Mi nemamo kraj’ ušla u trending, a kamoli da je u top 10, samo iz tog razloga što je balada i što se publika odaljila od čistog i kvalitetnog pop zvuka. Ali dobijamo realnost, i kao što već naglasih, nadu da muzika i dalje živi, da ljudi prepoznaju kvalitet i da su ga željni. Da žele da slušaju dobru muziku, da gledaju dobar spot i prirodnost u istom. Ima nade za ovaj svijet i to je nešto što me istinski raduje i motiviše”, sa ponosom ističe Danijel, koji je ovim albumom pokazao da dobre pjesme moraju ispratiti i visokobudžetni spotovi, a za potrebe ovog Danijel se oprobao i kao model za Bodi art. Kako iscrtavanje tijela često traje satima, to, priznaje nije uticalo da se i samo snimanje spota dodatno produži.

”Moram priznati da nikad brže nismo snimili spot. Moj reditelj Miodrag Mika Marković, sa kojim radim sve spotove, tvrdi da je to zrelost koja je kod mene došla godinama i da svaku ulogu prihvatam lako i sigurno. Otuda i setovi koju su brzo ‘kupljeni’. Njegova ideja je cijeli spot i kad mi je predstavio, bio sam oduševljen i jedva čekao da snimimo. Drago mi je da je našao inspiraciju u kultnoj sceni iz serije ‘Vikinzi’, dvoje koji su se voljeli tokom života, ali i na onom tamo svijetu. Bilo je jako zahtjevno dobiti željeni efekat koji je zacrtao, ali uz pomoć pretalentovanog Petra Raičevića dobili smo rezultat kakav smo i tražili. Milena Đurđić je bila zadužena za moj stajling i zaista briljirala. Jelena Ilinčić za šminku, a posebnu zahvalnost dugujem mojoj kumi koja je prihvatila da se prvi put nađe u ovoj ulozi Žani Savićević. Opravdala je moja očekivanja i donijela emociju koju je iziskivala ova pjesma, plijenila svojom harizmom i prirodnom ljepotom, što je i publika prepoznala i podržala”, otkriva Alibabić koji će snimanje ovog spota pamtiti što je 40 minuta proveo u hladnom pijesku, na vjetru.

”Podsjetiću da je lokacija snimanja Ada Bojana. Toliko je trajalo dok mi svaki dio kože nije pretvoren u pijesak. Mika je u jednom trenutnu htio da odustane od te scene, jer mu je bilo žao da gleda kako mi se tijelo trese od hladnoće, ali sam vjerovao u njegovu viziju i želio da istrajem, iako je bilo izuzetno teško. Srećom, uspio sam i sad imam projekat na koji sam jako ponosan”, zaključuje Alibabić.

Bonus video: