"Highway" ponosan na uspjeh posljednjeg singla: "Napravili smo dobar posao"

“Kao i prethodnih tri ili četiri puta kada smo objavili spot, uspjesmo da se plasiramo na top-listu Domaćica. Posljednji put kada sam gledao, bili smo četvrti, ali nama nije toliko važno mjesto, jer nam je najbitnije da što duže ostanemo na listi”, kazao je Marko Pešić
0 komentar(a)
Highway, Foto: Facebook/Highway
Highway, Foto: Facebook/Highway
Ažurirano: 14.09.2017. 17:01h

Crnogorski rok sastav “Highway” na regionalnoj top-listi Domaćica nalazi se već šestu sedmicu zaredom, zahvaljujući singlu “Što dalje” koji je trenutno na petom mjestu. Tako su Petar Tošić, Marko Pešić i Luka Vojvodić nastavili uspješan niz na top-listi MTV Adrije, koji je od crnogorskih izvođača nadmašio jedino kotorski duo Who See.

“Kao i prethodnih tri ili četiri puta kada smo objavili spot, uspjesmo da se plasiramo na top-listu Domaćica. Posljednji put kada sam gledao, bili smo četvrti, ali nama nije toliko važno mjesto, jer nam je najbitnije da što duže ostanemo na listi”, kazao je Marko Pešić.

“To je jedina regionalna top-lista u sklopu televizije, pa zahvaljujući Domaćici i ljudi iz regiona imaju priliku da čuju pjesmu što je izuzetno dobro za nas”, nastavio je on.

Neposredno prije objavljivanja singla “Što dalje” u razgovoru za “Vijesti”, Pešić je najavio “ljetnji hit”, a na pitanje da li su se ta očekivanja ostvarila, kaže da su veoma zadovoljni.

“Uglavnom su kritike pozitivne i što se tiče pjesme, ali i spota, jer je on dosta drugačiji od uobičajnih”, komentariše on, a zatim otkriva da je pravi pokazatelj uspjeha to što se numera vrti na domaćim radio-stanicama. “Juče sam ušao u jedan supermarket i baš je išla ta pjesma na radiju, pa sam zaključio da smo napravili dobar posao čim je puštaju i dopada se ljudima”, zaključuje on.

Pešić i ostali članovi Highwaya bili su veoma zauzeti tokom ljeta, a mogu se pohvaliti brojnim svirkama širom Crne Gore, ipak to ne znači da slijedi duža pauza.

“Ljetos smo imali dosta svirki, naročito na primorju, a posljednjih petnaestak dana se odmaramo, što zbog obaveza na fakultetu, što zbog završetka sezone. Ipak, nema odmora, jer se uglavnom kreće od oktobra sa novim svirkama”, obećava on, i dodaje da će nastupe održavati do aprila, maja iduće godine.

Za to vrijeme neće zapostaviti ni studio, jer kako kaže Pešić, u planu su još tri pjesme.

“U planu je ponovna saradnja sa Darkom Juranovićem koji je naš producent. To ćemo snimati u Zagrebu i nadam se da ćemo sa tim singlovima konačno kompletirati album, pa da ćemo u 2018. godini konačno i definitivno moći da se pohvalimo i tim prvim albumom”, nagovijestio je muzičar.

S obzirom na to da su svirke “Highwaya” uglavnom bile na primorju tokom ljeta, Pešić kaže da su imali vremena i za odmor.

“Bilo je vremena i za to. To stalno ističemo u razgovoru za medije, da ovaj posao više doživljavamo kao neki, da tako kažem, hobi, jer radimo ovo isključivo zbog ljubavi prema muzici, a ja ne posmatram našu karijeru kao posao”, tvrdi on.

“Mi uživamo u svakom koncertu i u svakoj svirci i zbog toga se ovo ne može nazvati poslom. Upravo iz tog razloga, a samim tim što smo bili na primorju cijelog ljeta, bilo je vremena i za odmor i za druženje i kupanje. Baš smo lijepo proveli ljeto, u kombinaciji svirki i malo odmaranja”, zaključio je on.

S obzirom na to da sajt MTV-a trenutno nije u funkciji, top lista Domaćica objavljuje se na Facebook stranici te televizije.

Ove sedmice pored Highwaya, od crnogorskih izvođača na regionalnoj top- listi Domaćica zadržali su se i Dedduh i Noyz iz kotorske klape “Who See” i to sa pjesmom “Daj ga na gas” koju su snimili u saradnji sa Frenkijem za potrebe Tuborg Beats projekta, a ona im je obezbijedila 10. mjesto.

U oktobru izlazi singl „Navika”

Pešić je otkrio i kada se može očekivati naredni singl, te da li imaju u planu snimanje još nekog spota.

“Što se tiče naredni singl, ono što mogu da otkrijem je da će se zvati 'Navika' i planiramo snimimo spot za tu pjesmu”, pohvalio se muzičar.

“Ukoliko sve bude išlo po planu, a ja se nadam da hoće, najkasnije krajem oktobra će ta pjesma biti objavljena zajedno sa spotom”, istakao je Pešić.

Bonus video: