Pjevaće baladu sa moćnom i zahtjevnom pjevačkom dionicom

Crnogorska pjevačica Monika Knezović predstaviće numeru “Jaka kad je najteže” na predstojećem festivalu Beogradsko proljeće

11042 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Muzički takmičarski festivali često su bili odskočna daska mnogim pjevačima. Upravo sa njih krenula je i crnogorska pjevačica Monika Knezović. Naime, najprije je osvajala nagrade na dječijim festivalima, a onda je nastavila da niže uspjehe i na Sunčanim skalama, Ohridskom festivalu, Monteviziji...

Nakon nekoliko uspješnih singlova, kao i učešća na brojnim festivalima, crnogorska pjevačica Monika Knezović svoj novi singl predstaviće na Beogradskom proljeću koje će biti održano 22. aprila na sceni “mts Dvorane”. U pitanju je numera “Jaka kad je najteže”.

”Apsolutno je namjera da moju novu pjesmu predstavim baš na festivalu Beogradsko proljeće, jer će se sve svirati uživo, uz pratnju velikog orkestra i pjevaće se uživo i to je bio glavni razlog zašto sam prijavila pjesmu baš za ovo takmičenje. Takođe, sigurna sam u veliku medijsku gledanost u čitavom regionu”, kazala je u razgovoru za Vijesti Monika Knezović koja je tokom svoje karijere imala priliku da pjeva numere koje su za nju radili Leontina, Vladimir Grajiić Graja, međutim na Beogradskom proljeću izvešće pjesmu za koju je muziku radio njen otac, muzičar Slaven Knezović.

”Saradnja sa mojim ocem kao kompozitorom je poput ostalih, sama biram kompozicije bez obzira ko je autor”, ističe Knezović koja je još kao mala pokazala zavidne glasovne mogućnosti, a na pitanje koliko je teško pronaći pjesmu koja može da istakne sve vokalne kvalitete koje ima, ali i da se pronađe u njoj i iznese je na pravi način, odgovara:

”U svijetu gdje se pretežno traži komercijala, nije lako naći kvalitetnu pjesmu koja će istaći glasovne sposobnosti. Ali je upravo ova numera ‘Jaka kad je najteže’ prava je festivalska balada sa moćnom i zahtjevnom pjevačkom dionicom”, kaže o singlu sa kojim će učestvovati na festivalu Knezović. Iako ima muzičko obrazovanje do sada se nije ohrabrila da se javnosti predstavi kao kantautorka.

”Imam nekoliko kompozicija koje sam komponovala za sebe, koje nikada nisam prezentovala publici jer smatram da je to neki najdublji dio mene i moje emocije, koju čuvam samo za sebe. Ali, možda jednog dana dođe momenat kada ću poželjeti i to da predstavim publici”, otkriva sagovornica Vijesti.

Nekoliko numera Monika je snimila na engleskom jeziku, te ne krije da joj je cilj bio da se sa istima predstavi i van granica Balkana.

”Ambicija uvijek postoji, samo se čeka prilika i momenat za to. Vjerujem u sebe i do sada sam na mnogim međunarodnim festivalima dokazala da mogu da se predstavim i vani”, sa ponosom ističe Knezović koja isključivo igrala na kartu talenta, te se nikad nije u medijima pojavljivala bez povoda, već je uvijek pjesmama dopuštala da budu u prvom planu i nađu put do publike.

”Što se tiče moje muzičke karijere, tačno je da nijesam nikada u medijima bila prisutna bez razloga i želim da me publika prihvati isključivo kroz moju muziku, a ne po tome šta radim u privatnom životu, a upravo to je postalo praksa dosta muzičara da u nedostatku pjesama i spotova sebe medijski promovišu kao ‘panelista’ i razumiju se u sve i svašta”, kaže ona.

Za razliku od početka 2000-tih, kada je crnogorska muzička scena iz godine u godinu rasla, posljednje vrijeme stagnira. Muzičkih emisija je sve manje, a nemamo ni ozbiljnu izdavačku kuću koja bi podržala naše izvođače. S druge strane da bi snimili pjesmu, pjevači moraju izdvojiti pozamašne cifre, pa se mnogi mladi ljudi koji sanjaju o muzičkoj karijeri brzo obeshrabre.

”To je činjenično stanje koje ne možemo promijeniti. Mnogi su i odustali upravo zbog toga, međutim smatram da od umjetnosti i muzike kao najvećeg božijeg dara nikad ne smijemo odustati. Naprotiv, to je možda i motiv da radimo još više i pronađemo način u put koji nam je možda i na kraju suđen”, zaključuje Knezović.

Bonus video: