Širan: Kritičari više nemaju svrhu

"Zašto morate da pročitate recenziju? Poslušaj to. Besplatno je dostupno. Odlučite sami. Nikad ne bih pročitao recenziju albuma i rekao: ‘Neću to sada da slušam’", kazao je pjevač

2783 pregleda 0 komentar(a)
Širan, Foto: Shutterstock
Širan, Foto: Shutterstock

Ed Širan rekao je da ne vidi svrhu muzičkih kritičara. Rolling Stone piše da je kantautor mislio na doba streaminga i na to kako je muzika sada dostupnija nego ikad. Širan je sugerisao da kritičari više nisu potrebni da vode slušaoce i pomažu im oko muzičkog izbora.

"Zašto morate da pročitate recenziju? Poslušaj to. Besplatno je dostupno. Odlučite sami. Nikad ne bih pročitao recenziju albuma i rekao: ‘Neću to sada da slušam’", kazao je pjevač.

Širanovi komentari naišli su na različite reakcije ljudi na internetu. Jedna osoba je napisala: "U redu, osim što muzički kritičari nisu tu samo da odlučuju šta ćete slušati?? Dublji pogled na muziku kroz kritičku prizmu, i pozitivnu i negativnu, predstavlja slavlje muzike u cjelini, ako ništa drugo".

Neki podržavaju Širana čiji su komentari o muzičkoj kritici objavljeni u dodatnom materijalu koji je izostavljen iz intervjua s naslovnice Rolling Stonea u martu.

Bonus video: