„Kiša” poruka da nije sve depresivno

Davorin Bogović i Ana Jakšić u novoj pjesmi riječkog bluegrass benda The Romans

2199 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Riječki bluegrass bend The Romans (nekadašnji Sarah & The Romans) predstavio je novi video-singl pod nazivom “Kiša”.

Uz The Romanse, “Kišu” pjevaju i legendarni Davorin Bogović, nekadašnji pjevač Prljavog kazališta kao i poznato riječko vokalno ime Ana Jakšić.

Novom pjesmom bend želi da poruči da nije sve tako depresivno i melanholično kad pada kiša, već da i kiša krije ljepotu u sebi.

”Većina nas se povlači u zatvorene prostore kad pada kiša, no i tada se može svašta dogoditi. Možemo iskoristiti to vrijeme za korisne stvari te proniknuti u sebe i svoje misli”, rekao je Goran Troha za “Novi list”, i dodao da je pjesma u njihovom prepoznatljivom kantri stilu.

Poznanstvo Trohe i Bogovića dugo je već četiri decenije, a počelo je u vrijeme kad je Troha svirao u Idejnim nemirima pa je dogovor o ovoj saradnji brzo postignut na obostrano zadovoljstvo.

”Pjesma mi vokalno odgovara, a i tekst mi se vrlo sviđa. Lagano je, baš onako če-če. Nađem se ja u svemu, bitno da nisu narodnjaci i da nije hip-hop, ha-ha”, izjavio je Bogović.

Režiju spota potpisuje Nicolas Kurelić, a snimljen je u gradu koji godišnje ima i do tri puta više padavina od Londona - a to je, naravno, Rijeka.

Muziku za “Kišu” uradio je Andrej Juretić, na tekstu mu se pridružio Goran Troha, dok aranžman potpisuje Davorin Bogović.

Za producentskim pultom našao se Matej Zec, a pjesma je snimljena u riječkom studiju G.I.S. i ljubljanskom Metro studiju.

Bonus video: