Snažna balada o ženskoj duši

Maja Milinković pjesmom koja je inspirisana knjigom Klarise Pinkole Estes najavila novi album “Fadolinka 2.0” koji izlazi u maju

1694 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Džejlan Zeković
Foto: Džejlan Zeković

Sarajevska kantautorka fada i sevdaha, Maja Milinković, nakon uspješnog singla “Sarajevo u duši mi spavaš” koji je promovisala prije nekoliko mjeseci, odlučila je da publici prezentuje još jednu pjesmu. U pitanju je numera “Žena što trči s vukovima” koja je objavljena pod etiketom izdavačke kuće Croatia Records.

Ovom numerom Maja najavljuje novi studijski album koji će biti objavljen početkom maja.

”Fadolinka 2.0” nastavlja priču albuma iz 2019. godine naziva “Fadolinka” koji, kako se da i naslutiti, spaja Majine dvije muzičke strasti - fado i sevdah, odnosno sevdalinke.

”Žena što trči s vukovima” je snažna balada, a njom kantautorka otkriva šta to ljubitelji njene muzike mogu očekivati od njenog albuma, te najavljuje moćne tekstove, bogate melodije.

”Pjesma je inspirisana knjigom koju je napisala Klarisa Pinkola Estes ‘Žene koje trče s vukovima’, koja odaje čast ženskoj duši i svemu onome što je izdržljivo, pametno i neukroćeno kod svake žene”, navodi Maja.

Autor muzike i teksta pjesme je Maja Milinković, dok aranžman uradila uz pomoć Džanina Zekovića i Adisa Hatunića, koji su na pjesmi odsvirali solo, odnosno prateću gitaru, dok je Karlos Menezes bio na kontrabasu, a Rifet Čamdžić na perkusijama.

Pjesma je snimljena u sarajevskom studiju “Amadeus” kod Marina Meštrovića. Za miks i master zaslužan je Fernando Nunes iz portugalskog studija “Pé de vento”, a za video koji prati pjesmu Džejlan Zeković.

Bonus video: