Ima više vremena za privatni život

Nakon što je predala "evovizijsku krunu" Ana Đurić Konstrakta priznaje da je odahnula

4723 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Pop pjevačica Ana Đurić Konstrakta obilježila je u srpskoj muzici prethodnu 2022. godinu zbog učešća na Evroviziji u Torinu, gdje je zauzela peto mjesto, a za Tanjug kaže da muzika mnogo brže komunicira sa ljudima nego što to čini politika.

Ona je naglasila da nije sigurna da li poslije predaje evrovizijske “krune” ima više vremena za sve, privatan život, odnose sa medijima.

"Ne žurim mnogo sada, tako da će se naći vremena, samo bih voljela da i drugi budu strpljivi",kaže Konstrakta.

Možda djeluje komplikovano “odvojiti” Anu Đurić i Konstraktu danas. Umjetnica misli da ih je razdvojila, tako da priča o Konstrakti u trećem licu, ne u prvom.

Kao Ana Đurić ona je, kaže - dobro.

"Sliježu mi se i dalje utisci oko svega što se izdešavalo u posljednjih godinu dana i gledam kako i kuda dalje, da se uspostavim na nekom putu", ispričala je Konstrakta.

Muzičarka je dugo prisutna na domaćoj muzičkoj sceni, najpre kao vokal u elektro bendu Mistake Mistake, a kasnije punu afirmaciju doživljava kao jedan od vokala neobične grupe Zemlja gruva. Kao da je bilo potrebno 20 godina da sada konačno izbije u prvi plan.

"Nekako su se poklopile kockice. Našla sam se na mjestu gdje sam dobila dobru vidljivost, iskomunicirala sam i bilo je vjerovatno svima jasno to što sam imala da kažem. Onda, bavila sam se jednom opštom temom u kojoj su se mnogi prepoznali. Ne samo zdravstvenom zaštitom, već i našom nezaštićenošću u današnje vrijeme. I to je bila pjesma u kojoj su svi mogli da se prepoznaju, ma kom narativu to pripadalo", objasnila je Ana Đurić Konstrakta.

Konstrakta je svjesna da se njena hit pjesma “In Corpore Sano” sluša uveliko na svadbama i rođendanima, jer je prešla granicu i stekla toliku popularnost, iako tematika nije primjerena za te prilike.

"Ima dosta slojeva ta pjesma, a kada dođemo do rođendana i svadbe, uglavnom tamo dolazimo do duhovitog segmenta 'Šta ćemo sad'. To mi je inače uzrečica koju često koristim. Našli smo se u situaciji koju treba promisliti - smatra kreativna umjetnica.

Njena pjesma “In Corpore Sano” uspjela je da ujedini cio region bivše Jugoslavije, što se nije desilo odavno. Ida Prester je primijetila, da je “Konstrakti kao ženi sa lavorom pošlo za rukom sve ono što nije Dejtonu i nevladinim organizacijama”.

"Ida Prester je dotakla tu suštinu, a to je da muzika mnogo brže komunicira od svega drugog, posebno od politike. To uvijek treba imati u vidu, jer ona prije spaja, nego što razdvaja", iskazala je svoj stav na tu temu Konstrakta, koja je doživjela ogromnu popularnost koja ne jenjava već skoro godinu dana.

Pseudonim Konstrakta je dala sama sebi, kada je imala 20 godina jer je voljela da komponuje rime na specifičan način, matematički, što je u skladu sa njenom profesijom, arhitekturom. Pseudonim znači - biti racionalno emocionalan.

Bonus video: