Alibabić: Cilj je da na Beogradskom proljeću ostvarim što bolji plasman

Danijel Alibabić u subotu veče u sklopu festivala Beogradsko proljeće predstaviće numeru sa albuma “Dvije strane”- baladu “Pitaj ga”

7652 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Petar Kasalica
Foto: Petar Kasalica

Promociju drugog studijskog albuma crnogorski muzičar Danijel Alibabić nastaviće na festivalu Beogradsko proljeće koje će biti održano u subotu 22. aprila na sceni “mts Dvorane”. Za tu priliku Danijel je odabrao pjesmu “Pitaj ga” za koju je muziku radio makedonski hitmejker Jovan Jovanov i srpska kantautorka Lejla Hot, dok tekst Lejla potpisuje sama. Za aranžman i produkciju bio je zadužen bosanskohercegovački producent Mahir Sarihodžić.

Pjesmu za festival Danijel je predao posljednji dan konkursa, pa ne krije da je dobro što je imao već gotovu pjesmu:

”Prezadovoljan sam idejom da kampanja povodom mog novog albuma ‘Dvije strane’ ide ovim tokom i na ovaj način. Balada ‘Pitaj ga’ sa kojom ću se takmičiti na festivalu stoji u fioci skoro 15 godina i čekao sam pravi momenat za nju. Beogradsko proleće je idealna prilika za kompoziciju ‘Pitaj ga’”, kaže u razgovoru za Vijesti Alibabić.

Na ovom festivalu izvođače prati uživo orkestar, te ne krije da mu je drago što će je baš na ovaj način prezentovati publici.

”To što će nas orkestar pratiti uživo je svakako razlog više mog prijavljivanja. Pobornik sam uživo pjevanja, a još kad imate i orkestar iza sebe priča je kompletna. Imali smo već nekoliko proba i prezadovoljan sam kako zvuči. Jedva čekam da je čujete u subotu”, sa ponosom ističe on.

Danijel Alibabić
foto: Petar Kasalica

Veliki broj afirmisanih imena sa ex-Yu prostora u subotu veče predstaviće svoje pjesme, a između ostalog takmičiće se i Milena Vučić, Saša Vasić, Tijana Bogićević, Ana Stanić, Kristijan Rahimovski.

”Konkurencija je jaka i to me raduje jer podiže nivo kvaliteta festivalu, pa samim tim i opravdava moju odluku da se nakon 13 godina pojavim na nekom takmičenju. Nisam nikada krio da sam takmičarskog duha i da na festivale ne idem isključivo zbog druženja i floskule “važno je učestvovati”, već idem da dam najbolje od sebe i da ostvarim najbolji plasman. Ukoliko se to ne desi biću svakako zadovoljan ako sve protekne onako kako sam planirao”, priznaje Alibabić koji je svoju karijeru i počeo na festivalima. Međutim, danas su ovakve manifestacije rijetkost, te na pitanje žali li zbog toga što ih nema s obzirom na to da smo posljednjih godina pred gašenje istih znali ko će da pobijedi i da su nagrade odnosila “imena”, a ne pjesme, odgovara:

”Možda je ova pauza festivala na neki način dobra, jer smo shvatili njihovu vrijednost i težinu. Festivali se moraju ponovo vratiti jer će se sa njima vratiti i kvalitetna muzika. Što se tiče pobjednika festivala, ukoliko publika odlučuje isključivo o pobjedniku, tu nema dileme da se može mnogo pogriješiti, jer publika najbolje bira i publika je ta zbog koje sve ovo i radimo”, zaključuje Alibabić.

Bonus video: