Zanimljivo je svirati pjesme EKV-a

Bend Krug svojom svirkom u Nikšiću podsjetiće publiku na hitove kultnog benda

1383 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Beogradski sastav “Krug” već godinama sviranjem pjesama benda EKV njeguje ljubav prema ovom sastavu koji je kreirao muzičku istoriju.

Kako zvuče neki od najvećih hitova EKV-a u izvođenju benda Krug imaće priliku da čuju ljubitelji rok muzike u nedjelju veče u nikšićkom lokalu “House pub”,a organizator je NVO MAk u sklopu Garden festa.

”Mi smo se skupili davno, mislim da je to bio negdje početak 2000-ih godina. Naime, posljednji bubnjar EKV-a Marko Milivojević i basista Dragiša Uskoković Ćima imali su pozive iz raznih država da se napravi neka vrsta tribjut benda. Jedno vrijeme je i Tanja Jovićević bila sa nama. Svi smo bili u autorskim bendovima, ali smo se na kraju odlučili da dalje nastupamo kao Krug - tribjut bend EKV, što je za nas zanimljivo i kvalitetno istraživanje i iskustvo”, ispričao je klavijaturista Dejan Tomović Tomke, inače nekadašnji član beogradskih Vampira.

Kako je istakao, pored hitova EKV-a na repertoaru će se, samo na nikšićku publiku naći numere još jednog benda, no to je Tomke najavio kao iznenađenje.

Numerama Ekatarine velike koje sviraju, daju i svoj pečat.

”I EKV je često mijenjao zvuk određenih pjesama, zato ih ni mi sad ne možemo svirati kako zvuče u originalu. Kao neko ko svira klavijature teško mi je da u potpunosti uđem u Margitin fazon. Nečin na koji smo izabrali da prezentujemo njihove pjesme je težak, ali i zanimljiv. Trudimo se da aranžmani budu stilski slični onima koje je radio EKV, te nekad zvučimo kao oni na koncertima, a nekad kao njihovi studijski radovi”, ispričao je Tomke.

Bonus video: