Tijana Bogićević ostvarila prvu pobjedu

Za vikend održan festival “Beogradsko proleće”, numera “Krila od dima” očarala i publiku i žiri

12985 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Tijana Bogićević sa pjesmom “Krila od dima” upisala je pobjedu na drugom festivalu “Beogradsko proleće”, koje je za vikend održano u beogradskoj MTS dvorani.

”Ovo mi je prva nagrada u životu. Tek moram da sumiram utiske. Jako sam srećna, drago mi je da se pop muzika vraća na velika vrata i da ostaje ovdje, ‘kod kuće’. Od prvog momenta kada sam čula pjesmu, vjerovala sam u nju i odmah sam rekla, biće moja”, ispričala je nakon pobjede Bogićević, a prenose srpski mediji.

Drugo mjesto na osnovu glasova publike koja je glasala putem SMS-a odnio je pjevač Adi Šoše koji je izveo kompoziciju “Pusto ostrvo”, a bronzana pozicija pripala je jednom od crnogorskih predstavnika na ovom takmičenju Isaku Šabanoviću sa numerom “Svakoj sam ponešto dao”.

Sa nagradom za najbolju interpretaciju ovog festivala otišao je hrvatski pjevač Kristijan Rahimovski koji je učestvovao da singlom “Suze nebeske”, a najbolja kompozicija je “Udostojni” Dušana Alagića, koju je izvela crnogorska pjevačica Milena Vučić.

Nagrada žirija za najbolji tekst pripala je rok veteranu Bori Đorđeviću za pjesmu “Verica”, koju je frontmen Riblje čorbe izveo sa pjevačem Ladom Leskovarom, dok je za aranžman nagrađen Mahir Sarihodžić za numeru “Krila” koju je izvela Ana Stanić.

Pored Isaka i Milene, na ovom festivalu nastupili su i crnogorski muzičari Danijel Alibabić i Monika Knezović.

Žiri Udruženja kompozitora koji su činili Rade Radivojević, Milan Đurđević (frontmen Nevernih beba) i Žarko Dančuo, za najkompleksniju kompoziciju izabrali su autorsko djelo Aleksandre Sare Milutinović numeru “Krila od dima” koju je izvela pobjednica festivala.

Izvođače je tokom nastupa pratio Beogradski festivalski orkestar na čelu sa dirigentom Ivanom Ilićem.

Bonus video: