Do kraja godine još tri albuma

Producent Vesko Lazović (Pim Secle) priča o kompilaciji “People After Midnight 2” koji je nedavno objavila njegova etiketa

3567 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ivan Simonović
Foto: Ivan Simonović

Crnogorska etiketa elektronske muzike “Save For After Midnight” koju vode dva producenta i DJ-a Buba i Pim Secle (Miloš Bulajić i Vesko Lazović) objavila je kompilaciju sa pet traka.

Tako se na ovoj kompilaciji našle trake crnogorskih producenata Stefana Stojovića Lerra i Miloša Bulajića, ruskog producenta Vladislava Yakovleva ”Orchid” i dvojac iz Sarajeva The Provinicials.

”Objavili smo kompilaciju sa različitim autorima ‘People After Midnight 2’. To je naša druga kompilacija na kojoj smo spojili pet autora i to iz Bosne i Hercegovine, Rusije i Crne Gore. Nije ih bilo teško uklopiti, jer sve trake koje smo dobili su od naših drugara koji vole i stvaraju muziku sličnu našoj”, kaže o novoj kompilaciji Lazović koji je sa kolegom Pekom Jokovićem koji karijeru gradi pod pseudonimom Pelzensers uradio jednu od njih, a na istoj gostuje i crnogorski pjevač Jovan Aleksić.

”Traka ‘Dodir’ je započeta još tokom pandemije, tačnije 2021. godine. Više se i ne sjećam kako smo Peko (Pelzensers) i ja krenuli da je radimo u moru traka koje smo uradili posljednje dvije godine. Inicijalna ideja je bila da napravimo traku na kojoj ćemo snimiti vokal. Za dvije godine smo imali testna snimanja sa troje različitih izvođača i na kraju nas je pjevanje Jovana Aleksića oduvalo”, priznaje Lazović koji ne krije da je saradnja sa Aleksićem bila posebno iskustvo.

”Jovan je kao i ja muzički obrazovan i već nakon prvog snimljenog takea smo znali kako to treba finalno da zvuči. Jovan Aleksić je izuzetan potencijal i vjerujem da je pred njim sjajna muzička karijera. Ovom prilikom bih se zahvalio i Mileni Nikolić na učešću u projektu, koja nam je otpjevala dionice pratećih vokala”, kazao je o saradnji sa Aleksićem Lazović, a na pitanje je li mu lakše kad traku radi sam ili sa kolegama odgovara:

”Kolaboracije su ono što sam radio posljednje godine i što ću u narednom periodu objavljivati. Imam tri neobjavljena EP albuma na kojima su učestvovali različiti producenti i vokalni solisti. Ti albumu su na čekanju i nadam se da ću ih objaviti do kraja godine”.

Lazović nije od onih producenata koji muziku stvara isključivo kroz programe, već neke dionice odsvira na klavijaturama.

”Svakako da je prednost što sviram muzičke instrumente, jer mi to olakšava da brže dođem do željenog zvuka, a samim tim nemam kreativne barijere”, prokomentarisao je on, te otkrio kako je došlo do saradnje da producent iz Rusije objavi traku za crnogorsku etiketu:

”Sa ‘Orchidom’ smo već neko vrijeme u kontaktu i intenzivno radimo na novim projektima. Izdajemo EP album 26. maja na britanski NEIN Records, kao i nekoliko singl traka na različitim etiketama. ‘Orchid’ je izuzetan talenat koji će tek nakon prekida ovog bezumnog rata da zasija na globalnom nivou. Traka ‘X’ je od bosanskog dvojca The Provincials. Takođe vrlo talentovani producenti koji su u samom vrhu bosanskohercegovačke elektronske scene koju pomno pratimo. Za Bubu se može reći da je jedan od aktivnijih učesnika njihove scene, već je nekoliko puta gostovao u Bosni i Hercegovini, a sad ga 13. maja očekuje festival Garden of dreams u Sarajevu na kojem je jedan od headlinera”, zaključuje Lazović.

Bonus video: