„Mala prodavnica delikatesa” za Nikšićane

Glumac Boda Ninković večeras će gostovati sa svojim bendom koji je oformio prije 45 godina

2619 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Zivan Vanja Panic
Foto: Zivan Vanja Panic

U Nikšićkom pozorištu rok bend “Samostalna zanatsko muzičko-delikatesna radionica OPS”, kojeg autorski predvode kompozitor, glumac Slobodan Boda Ninković i književnik Jovica Tišma, predstaviće se nikšićkoj publici u srijedu veče. Na koncertu, čiji početak je zakazan za 20 časova, publika će moći da čuje numere sa prvog albuma “najboljeg ex YU benda za koji niko nije čuo”.

Bend je osnovan u Smederevu prije 45 godina, a krajem 2021. su objavili prvi studijski album “Mala prodavnica delikatesa”. Album je, kako stoji u najavi, “ispunjen sa deset delikatesnih ljubavnih pjesama” baziranih na iskustvu, kako životnom, tako i muzičkom, sa potpuno novim aranžmanima, ali “neodvojivo dobrog rekonrola”. Većina pjesama na albumu potiče iz prvog razdoblja rada benda, samo što su za potrebe prvenca “refrešovali i napravili neke intervencije, malo sredili”.

”Mala prodavnica delikatesa je priča o ljubavi zaustavljenoj u razvoju, jer razne ljubavi postoje - ljubav prema slobodi, istini, prema prirodi, pa onda ljubavi domaće, strane i ljubavi nastrane... O njima pjevamo i pričamo skoro pola vijeka” poručuju iz benda.

OPS je osnovan u Smederevu 1977. godine, koncertno su debitovali na festivalu Omladina u Subotici sa kompozicijom “Hajde sada ti poskoči momče”, da bi 1979. pobjedili na Zaječarskoj gitarijadi. Poslije njihovog nastupa, gitarijada je iz tadašnjeg Doma JNA izbačena na ulicu. Osim nekoliko demo snimaka bend, koji se raspao 1980. i privremeno okupio 2010, ništa nije objavio.

Samostalnu zanatsko-muzičko-delikatesnu radionicu OPS pored Slobodana Ninkovića Bode i Jovice Tišme čine i Dragoljub Martić Braca, Lazar Pantić Laza-Dete, Mihajlo Laković Miha, Vuk Laković Vuk, Marina Milenković Marasmara i Dragana Tasić Gaga.

Bonus video: