U fokusu autorske pjesme

Reper SkoVeche i kantautor Polimistik otkrivaju šta će to večeras svirati na koncertu koji organizuje NVO MAK

1238 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privtna arhiva
Foto: Privtna arhiva

Prvi u nizu koncerata autorske muzike koji organizuje NVO MAK u sklopu “Garden festa” održaće se večeras u caffe baru “Fabrika”, a publici će se predstaviti dva kantautora i dva repera.

Veče će otvoriti reper SkoVeche, a nakon njega publika će imati priliku da čuje i njegovog kolegu hip hopera Hada. Nakon što dobro razmrdaju publiku, na scenu će izaći najprije Luka Radulović koji nastupa pod pseudonimom Polimistik, a zatim i kotorski sastav Acustic trip.

U razgovoru za “Vijesti” SkoVeche ističe da će večeras na nastupu predstaviti isključivo autorski rad.

”Izvešću pet svojim pjesama, od kojih su dvije neobjavljene. Ne želim previše da otkrivam šta će to biti na albumu, ali želim publici da otkrijem makar taj prvi sloj istog, da imaju neki uvid i mogućnost da postave očekivanja od mene”, kaže SkoVeche koji u svojim pjesamam obrađuje svakodnevne životne teme, a o tome šta ga inspiriše kaže:

”Živimo u svijetu gdje je trenutno anskioznost najučestalija pojava. Skoro svi su pod tenzijama, stresom i opterećenjem, što od posla, što od familije i milion drugih obaveza. Želim da moja muzika bude bijeg od toga, da ljudi mogu da se pronađu u onome što repujem, ali da ih ne opterećuje. Takođe, ono što je meni jako bitno je muzička edukacija. Većina mojih matrica vuče korijene iz raznih semplova mnogobrojnih žanrova, i nadam se da će se publika, pored moje muzike, tako zainteresovati i za semplove, pa možda otkriti i neku novu pjesmu, bend, žanr”, napominje on. Samouki muzičar Luka Radulović Polimistik već ima dvije objavljene numere. Svoj muzički izraz gradi kroz akustični zvuk, jer, kako kaže, njegove pjesme nastaju na akustičnoj gitari.

Polimistik
Polimistikfoto: Privatna arhiva

”Za većinu tih pjesama već imam osmišljene gotove aranžmane koje ću nadam se skorije snimiti i u električnoj verziji. Što se tiče inspiracije, muzika je nešto što me iskreno pokreće. Tako da ta sama želja za dobrom muzikom i sama ljubav prema muzici me je dovela do toga da i sam počnem da pravim muziku. Nekad danima nemam inspiracije, nekad čitava pjesma bude gotova za 15 minuta, tako da samo idem po osjećaju. Večeras ću uglavnom svirati autorske pjesme, ali biće i nekoliko obrada izvođača koje lično slušam i volim i čija muzika me inspiriše”, otkriva Polimistik kakav će biti njegov repertoar.

Bonus video: