Nenad Bokun & Trojica trio obilježili deveti dan Petrovac Jazz festivala

Jedanaesto izdanje Petrovac Jazz festivala zatvoriće koncertom pijanista Milan Petrović i njegov Quartet, a na repertoaru će se naći autorske numere sa nekoliko njihovih albuma. Koncert počinje u 22 sata u klubu tvrđave Castello, a ulaz je slobodan
96 pregleda 0 komentar(a)
Nenad Bokun & Trojica trio, Foto: Zoran Ćirić
Nenad Bokun & Trojica trio, Foto: Zoran Ćirić
Ažurirano: 10.09.2017. 10:37h

Nenad Bokun & Trojica trio obilježili su pretposljednji, deveti dan Petrovac Jazz festivala.

Etno-džez trio predstavio se publici autorskim kompozicijama koje su spoj tradicionalnih melodija sa džezom i klasičnom muzikom. Uz gitaru, bubnjeve, klarinet i saksofon Trojica trio izveli su kompozicije među kojima su "Daljina", "Trojica", "Prvi dan"…

"Naša muzika je spoj nekoliko pravaca, etno muzike, džeza, klasike, roka, popa. Sve to mi volimo, pa smo željeli da kroz naše kompozicije pokažemo i šta privatno slušamo", rekao je Bokun.

On ne krije da je nekad teško napraviti simbiozu svih tih žanrova, a da kompozicije budu slušljive.

"Nije teško kombinovati, međutim morate razmišljati i o tome da to mora biti prijemčivo publici. Zato morate voditi računa o slaganju svakog tona”, kaže muzičar.

Kompozicija "Prvi dan" inspirisana je stvaranjem, a o tome kako Bokun i muzičari koji su u njegovom pratećem bendu stvaraju, on otkriva:

"Sticajem okolnosti, većinu kompozicija sam smislim, ali uvježbavanjem se stvara prava slika. Smisao se daje u startu-idejom, a prava slika se dobije tek pošto kompozicija bude završena".

Bokun ne stvara samo instrumentale, neke njegove kompozicije sadrže i pjevačke dionice.

"Izabrali smo teži put i naše kompozicije uglavnom su instrumentalnog karaktera, ali na sreću, uvijek se nađe neko kome se to dopadne i bude mu dovoljno. A što se tiče tih malobrojnih kompozicija sa tekstom, nijesmo ih snimili da bismo se dodvoravali publici. Naprotiv. Te tekstove je napisao naš bubnjar Aleksandar Andrejević, uklopili su se u priču i ideju, tako da smo odlčili da stihove iskoristimo” objašnjava Bokun.

Jedanaesto izdanje Petrovac Jazz festivala zatvoriće koncertom pijanista Milan Petrović i njegov Quartet, a na repertoaru će se naći autorske numere sa nekoliko njihovih albuma. Koncert počinje u 22 sata u klubu tvrđave Castello, a ulaz je slobodan.

Bonus video: