Istinite priče pretače u hitove

Grupa Valentino ima novu pjesmu za koju se frontmen Zijo Valentino nada da će postati evergrin

3908 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Miloš Lužanin
Foto: Miloš Lužanin

Brojne generacije odrastale su na legendarnim evergrin hitovima “Samo sklopi okice”, “Oka tvoja dva”, “Volim te još” grupe Valentino, a objavili su novu pjesmu “Neću kući” za koju se nadaju da će postići uspjeh pomenutih.

Frontmen grupe Zijo Valentino napisao je tekst za sa kojim će se, smatra, publika poistovijetiti te da će ih numera “Neću kući” osvojiti “na prvu”.

Zbog sopstvenih iskustava prema kojima svako može pjesmu interpretirati kako god mu odgovara, na novu pjesmu grupe Valentino može se gledati iz više različitih perspektiva. No, iako otvorena interpretaciji, ona nije plod mašte već davno proživljene priče koja je legendarnog Ziju potakla da je pretvori u stih.

”U pjesmi pjevamo o slučajnom susretu sa svojevrsnom ‘femme fatale’ koji se dogodio u savršenom trenutku - nakon raspada veze, ružnog kraja i besciljnog lutanja. Uz čašicu u kafani slučajni susret s fatalnom ženom mijenja sudbinu glavnog lika, vraća mu samopouzdanje i mijenja tok života”, navodi Valentino.

”Priča je istinita i desila se sigurno neka slična mnogima od nas. Postoje žene i slučajne romanse koje su nas spasile i vratile nam samopouzdanje i vjeru u ljubav”, zaključio je uvijek romantični Valentino, koji je za ovu pjesmu napisao tekst, muziku i aranžman.

Zijo je kroz više razgovora otkrio da su se sve njegove pjesme dogodile, imaju ime, prezime i adresu, a uistinu upravo taj utisak ostavlja i pjesma “Neću kući”. Narod voli istinite priče, a voli i pjesme jedne od najdugovječnijih grupa u regionu koja ove godine slavi 40 godina muzičkog rada.

Live premijeru pjesma će doživjeti na CMC Festivalu u Vodicama, najvećem regionalnom festivalu domaće muzike. M.V.

Bonus video: