Bova fest: Za ljude koje spaja ljubav prema muzici i prirodi

Za nastup mogu aplicirati DJ-evi, plesači, slikari, autori ručnih radova i volonteri, poručuje organizator Fahrudin Krcić
121 pregleda 0 komentar(a)
Mala plaža, Šušanj, Foto: Privatna arhiva
Mala plaža, Šušanj, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.09.2017. 16:30h

Muzičko-ekološka organizacija Illegal Location, iza koje stoji Fahrudin Krcić, organizovaće Bova fest na Maloj plaži u Šušanju u Baru od 15. do 18. septembra.

„Osnova događaja je svjesnost, kako ekološka tako i muzička. Potencijalni gosti će u najavi događaja biti obaviješteni da, ako žele, na lokaciji mogu dobiti pribor za čišćenje lokaliteta, odnosno kesu i rukavice za jednokratnu upotrebu“, pojasnio je organizator festivala čiji je cilj i uživanje u muzici, ali i napuštanje festivalskog prostora bez karakterističnih otpadaka u vidu plastičnih čaša, limenki i ostalog otpada.

„Lokaciju čistimo prije, u toku i nakon festivala“, naglasio je Krcić, koji je otkrio nešto više i o muzici koja će biti zastupljena na Bova Festu.

„Muzički žanrovi u kojima će gosti moći da uživaju su jazz, soul, funk, disco, reggae, tropical grooves, dub, drum'n'bass, organica, latintronica, progressive rock, chillout, lounge, techno i fuzije pomenutih“, poručio je on.

„Projekt će biti urađen nezavisno, bez sponzora, samo vlastite snage, publika i akteri. Familija lijepih duša koje spaja ljubav prema prirodi i muzici“, pojasnio je organizator uz opasku da je u pitanju „intimni festival koji stvarno pripada ljudima“.

„Magično iskustvo spajanja pozitivne muzike, ljepote prirode i jedinstva duha“, nastavlja Krcić, koji poziva zainteresovane izvođače da se prijave.

„Za nastup mogu aplicirati DJ-evi, plesači, slikari, autori ručnih radova, volonteri“, poručuje on, a potom otkriva da je želja i ambicija da se na festival dovede od stotinu do dvjesta ljudi.

„Plan nam je da privučemo posjetioce u septembru, jer mislimo da je taj period sezone sa manjim gužvama mirniji, ljepši i udobniji, a i temperature su za nijansu niže“, poručuje on.

Kako je kazao Bova fest će trajati tri, uz još bonus od još dva dana za pripremu i odjavu.

„Osim DJ-eva nastupiće i muzičari sa solističkim nastupima, a gosti će moći, između ostalog, da uživaju u poslasticama organskog porijekla koje će pripremiti organizacija Healthy With Sonja“, dodao je organizator.

Lokacija na kojoj će se održati festival opremljena je plažnim šankom, toaletom i tušem, pa je posjetiocima dostupna i opcija kampovanja, jer šatore mogu postaviti na plaži i u borovoj šumi kojom je Mala plaža okružena.

Bonus video: