Vježbala i trud se isplatio

Asja Džogović na Međunarodnom Đurđevdanskom festivalu dječije pjesme u Banjaluci osvojila tri nagrade

3701 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Mlada Bjelopoljka Asja Džogović na dječijim festivalima niže uspjehe. Naime, na nedavno održanom 29. Međunarodnom Đurđevdanskom festivalu dječije pjesme u Banjaluci sa pjesmom “Želim” osvojila je tri nagrade - drugu nagradu za interpretaciju, drugu nagradu za najbolju kompoziciju, i nagradu za najbolji aranžman.

O tome kako je došla na ideju da se prijavi za Đurđevdanski festival na kojem je ove godine prezentovano 18 novih pjesama u razgovoru za “Vijesti” otkriva:

”Kad se bavite muzikom za djecu znate na kojem festivalu da izvedete svoju pjesmu, pa sam ja tako odlučila da svoju novu pjesmu predstavim na Đurđevdanskom festivalu u Banjaluci”, kazala je Asja inače učenica petog razreda OŠ “Risto Ratković”.

Ovo nije prvo takmičenje na kojem je pokazala svoj raskošni talenat. Naime, svoje pjesme predstavila je na festivalima “Naša radost”, “Zlatna nota “. Nedavno je na 30. Internacionalnom festivalu “Zlatna pahulja” sa numerom “Rime od snova” osvojila takođe nagradu za interpretaciju.

”Učestvovala sam na mnogim festivalima i osvajala sam dosta nagrada, kao što su one za tekst, interpretaciju, aranžman, kompoziciju”, pohvalila se Asja, te otkriva ko je prvi prepoznao da je talentovana za muziku:

”Moj talenat je prepoznao moj profesor pjevanja Miloš Vojinović. Još od malena obožavam da pjevam”, ispričala je ona.

Kako je muzika njena velika ljubav, pored pjevanja planira da krene i na časove klavira, te nauči da svira pomenuti instrument.

Za Đurđevdanski festival se spremala mjesecima, te je nagrada za interpretaciju nije iznenadila.

Asja na sceni
Asja na scenifoto: Privatna arhiva

”Vježbala sam sa mojim nastavnikom pjevanja Milošem Vojinovićem, kao i mojim mentorom Danijelom Alibabićem. Mnogo sam vježbala, i trud se na kraju isplatio. Pored mojih roditelja imala sam veliku podršku od Danijela Alibabića i mnogo sam mu zahvalna zabog toga”, ispričala je Asja koja obećava da će i u narednom periodu nastaviti da se bavi muzikom.

”Kad porastem želim da budem farmaceutkinja, ali pored toga i dalje ću se baviti pjevanjem”, sigurna je ona.

Od muzičkih žanrova najviše voli pop muziku, ali se kaže, provuče i po koja narodna i rok pjesma

”Omiljena pjevačica mi je Marija Šerifović, a pjevač Danijel Alibabić”, ispričala je sagovornica “Vijesti” koja pored muzike, voli i sport.

”Treniram i tenis, ali sam posvećenija muzici jer to najviše volim”, iskrena je Asja čiju je kreaciju za Đurđevdanski festival radila crnogorska kreatorka Milena Đurđić.

”Zahvalila bih se i kreatorki Mileni Đurđić za svjetski dizajn mog kostima koji je učinio da pjesma ima posebnu draž i emociju. Veliko hvala mojim roditeljima i braći koji su mi najveća podrška. Sa njima mogu sve”, zaključuje Asja.

Ogroman uspjeh za Asju

Kompozitor pjesme Danijel Alibabić zadovoljan je što je Asja sa njegovom pjesmom osvojila brojne nagrade, te ne krije da je bilo zadovoljstvo sarađivati sa njom.

”Asja je pretalentovano dijete iz Bijelog Polja koja već nekoliko godina pohađa školu pjevanja “D moll”. Ovaj rezultat je ogroman uspjeh i za našu Asju, za nas autore, ali i za našu državu jer Đurđevdanski festival važi za vodeći festival u regionu. Dejan Božović je radio aranžman i osvojio nagradu za isti, Asja je osvojila nagradu za interpetaciju, na stihove Natalije Pavićević kompoziciju sam radio ja i osvojio drugo mjesto za istu”, ispričao je njen mentor Danijel Alibabić.

Bonus video: