Parni valjak će nastupiti u Podgorici na City Groove festivalu

Osmi City Groove biće održan od 2.do 4.jula, a već je najavljeno da će ovogodišnji festival otvoriti italijanski hitmejker Cukero

5293 pregleda 120 reakcija 4 komentar(a)
City Groove, Foto: City Groove
City Groove, Foto: City Groove

Parni valjak nastupiće na ovogodišnjem City Groove festivalu 3. jula na otvorenim terenima Bemax arene u Podgorici, saopštili su organizatori.

Dodaju da će ovoga puta doći sa novim pjevačem Igorom Drvenkarom, koji je kako kažu, postao dio benda nakon što je preminuo pjevač i jedan od osnivača Aki Rahimovski.

"Tako će publika imati priliku da čuje neke od najvećih hitova poput „Sve još miriše na nju“, „Dođi“, „Jesen u meni“, „Ljubavna“ u drugačijoj interpretaciji, kao i posljednji hit Valjka „Moja glava, moja pravila“ koji je upravo snimio Igor Drvenkar", kazali su organizatori.

Poručili su da je Drvenkar pjevao u raznim bendovima, a oprobao se i u nekoliko mjuzikla, među kojima su "Jesus Christ Superstar", "Uskrsli" i "Ljepotica i Zvijer".

"Komponovao je, aranžirao i producirao muziku za predstave. Od 2015. do 2022. bio je frontmen grupe Gea, s kojom je snimio autorski album, a prije nego što se priključio Valjku nastupao je kao solo izvođač. Gledaoci ga pamte i po upečatljivim nastupima u omiljenoj HRT-ovoj emisiji „A strana“, kazali su iz organizacije festivala.

parni valjak
foto: City Groove festival

Parni valjak je rok sastav osnovan 1975. godine u Zagrebu, koji je neprestano aktivan. Već u prvoj godini postojanja imali su 154 nastupa, a godinu dana kasnije objavili prvi album “Dođite na show”.

"Do sad su objavili 19 studijskih albuma i nekoliko live projekata. I u novom sastavu njihove koncerte prate prepune arene i trgovi. Evo prilike da i naša publika uživa u nastupu jednog od najboljih sviračkih sastava svih vremena", kazali su iz organizacije City Groove festivala.

Osmi City Groove biće održan od 2.do 4.jula, a već je najavljeno da će ovogodišnji festival otvoriti italijanski hitmejker Cukero.

Povezani članci

22. Oktobar 2022.

Cukero u Podgorici 2. jula 2023.

Bonus video: