Foto: Zoran Radonjić/ZOAAN

Cilj je da pjesma što duže ostane u srcima publike

Ivana Popović Martinović biće jedini učesnik iz Crne Gore koji će predstaviti svoju numeru “Javi se” u sklopu predstojećeg CMC festivala

3272 pregleda 119 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Zoran Radonjić/ZOAAN
Foto: Zoran Radonjić/ZOAAN

Crnogorska kantautorka Ivana Popović Martinović jedini je izvođač iz Crne Gore koji će svoju numeru “Javi se” predstaviti na predstojećem CMC festivalu. U pitanju je 15. izdanje muzičkog događaja koji će biti održan 9. i 10. juna u Vodicama, a tokom dvije večeri publici će 46 izvođača prezentovati svoje pjesme.

U pitanju je festival koji raste iz godine u godinu i ruši rekord kad je broj prijava u pitanju.

Ivana je neko ko je svoju karijeru i počeo na takmičenjima. Najprije onima za talente zahvaljujući kojima je i obezbijedila sebi mjesto na “Sunčanim skalama” davne 2004. godine kada je sa numerom “Odlazim” pobijedila na večeri “Nove zvijezde”.

“Festivali su uvijek dobar način da se predstavi nova pjesma, a uz to najčešće se dešavaju s proljeća ili ljeti kad je želja za provodom, putovanjima i izlascima sve veća. Samim tim, generalno je atmosfera i na festivalu uzbudljiva jer i mi, sami učesnici imamo viška energije, želje za provodom i druženjem, ali i radom. Tako da su osjećanja pomiješana, postoji odmjeravanje snaga, ideja i hrabrosti, ali i veselja i druženja, novih saradnji i prijateljstava. Zato volim festivale, jer su uvijek spoj lijepog i korisnog”, kaže na početku razgovora za “Vijesti” Popović Martinović.

Upravo numera “Javi se” donosi drugačiju energiju, ali i zvuk u odnosu na ono što je Ivana radila do sada.

“Ova pjesma nije rađena namjenski za festival, ali jeste moja težnja da nađem, uradim, sama napravim kompoziciju bržeg ritma, jer jednostavno nije dolazila na moju adresu takav singl... Ispostavilo se da je najbolje da sama uradim upravo to što želim, te sam autor i muzike i teksta ovog puta, a aranžman potpisuju moji stari saborci Vladan Popović Pop i Marko Milatović. I jako sma zadovoljna i nestrpljiva da čujem reakcije jer jeste drugačija od onog što sam do sada radila”, priznaje sagovornica “Vijesti”.

Za njen novi singl snimljen je i video za koji je bila zadužena Zoom produkcija, a uskoro će biti prezentovan publici, a do tada ista se može slušati na radio-stanicama, ali i na play listi CMC festa.

Ivana Popović Martinović
foto: Zoran Radonjić/ZOAAN

“Ovog puta pravo na premijerno prikazivanje spota ima CMC televizija, i koliko sam upoznata prikazaće ga večeras. Oni svake sedmice predstavljaju jedan broj učesnika i tako do samog festivala. Ove sedmice će biti predstavljen i moja pjesma ‘Javi se’ u okviru tog programa, tako da nisam do sada previše promovisala pjesmu, samo u audio-formatu. Publika zaista ima priliku da presluša sve izvođače na njihovoj YouTube playlisti pjesama sa ovogodišnjeg CMC festivala, pa tako i moju pjesmu. Zasada imam samo pohvale i pozitivne kritike, ali tek nakon spota očekujem prave reakcije i prave impresije”, iskrena je Popović Martinović.

Posljednjih godina kako su ugašeni festivali “Pjesma Mediterana” i “Sunčane skale” koji su održavani na crnogorskom primorju, slične manifestacije iz regiona su otvoreni za naše izvođače. Na pitanje da li je do sada pratila CMC festival i kako joj se čini koncept festivala gdje nema takmičenja već je revijalnog karaktera, odgovara:

“To što festival nije takmičarskog karaktera daje nam veću slobodu, jer su žanrovi koji su zastupljeni prilično različiti, a takva je i publika. Ali nama to daje veću slobodu da vodimo više računa o samoj pjesmi i promociji nego o tome kako i ko će pobijediti. Uz to još je bolja podloga za druženje i sticanje iskustava, novih prijateljstava i saradnji”, napominje Ivana i dodaje:

“Inače ne pratim detaljno festivale, čak ni kad učestvujem, ali uvijek ima dovoljno novih dobrih pjesma koje sa sa takvih festivala zapamte i ostanu hitovi dugi niz godina. To i jeste krajnji cilj samog učešća - da pjesma brže i jače zaživi i što duže ostane u srcima publike”, ističe ona.

Ivana Popović Martinović
foto: Zoran Radonjić/ZOAAN

Do sada nekoliko izvođača iz Crne Gore je imalo priliku da nastupa na ovom festivalu prethodnih godina, a upravo to učešće otvorilo im je vrata kako za izdavačke kuće, tako i saradnje sa kolegama iz regiona.

“O tome trenutno ne razmišljam. Zasada imam zadatak da što bolje promovišem ovaj singl, spot i naravno da se što bolje predstavim regionalnoj publici. Ovaj festival je ugostio mnoge izvođače i autore iz regiona i ima veću gledanost nego što možemo pretpostaviti. Tako da se nadam lijepim vijestima uskoro, jer festival je tu već, za 10 dana, a jedva čekam da publika vidi spot, radujući se novom putovanju”, iskrena je Popović Martinović koja je za realizaciju ovog projekta imala podršku.

“Moram da pomenem i PAM koji mi je ruku podrške pružio u startu u samoj izradi i snimanju pjesme. I to je taj vjetar u leđa, kad autor stvara da dobije podršku i da krene u realizaciju, prije svega, samog studijskog snimanja. Hvala im na tome”, zaključuje Popović Martinović.

Bonus video: