Foto: Promo

Bitno mi je šta pjesma budi u onome ko je sluša

Numerom “Nebo gori” hrvatska pjevačica Nela Đinđić testira granice, te donosi osvježenje na muzičkoj sceni

1473 pregleda 51 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Hrvatska kantautorka Antonela Đinđić, koja od prvog serijala hrvatskog muzičkog takmičenja The Voice uspješno gradi karijeru pod umjetničkim imenom Nela, danas će pormovisati spot za najnoviju pjesmu “Nebo gori”.

Pjevačica posebno prepoznatljivog glasa, objavila je posebnu pjesmu za koju se nada da će mnogima ovoga ljeta biti na prvome mjestu playliste.

Svoje je emocije odlučila podijeliti s publikom, a svoju ranjivost je prihvatila i pretvorila je u novu snagu koju je pretočila u stihove pjesme “Nebo gori”.

Muziku je napisala sama, dok je oko stihova imala pomoć od Ivana Beloševića i Marsele Mrnjavac, dok je za aranžman bio zadužen vanserijski producent Mihovil Šoštarić PlayLockroom.

Sigurna je da je upravo njen novi singl “Nebo gori” osvježenje kakvo publika dugo nije čula na muzičkoj sceni, a sigurna je da će se amapiano afro ljetni beat kojim odiše pjesma uvući u srca publike.

Nela voli testirati granice i isprobavati nove stvari, zato je svaki njen novi video poseban na svoj način. Ovoga puta pripremila je zanimljivu vizuelnu priču koja je upravo ugledala svjetlo dana. Spot je snimljen u Beogradu pod rediteljskom palicom Đurđine Samardžić - GG help.

Od učestvovanja u showu The Voice Hrvatska, preko A strane, do uspješnog prvog studijskog albuma “Melodrama”, Nela je postala upečatljiv dio hrvatske muzičke scene, cijenjena u muzičkim krugovima, ali i među publikom. Iza sebe broji singlove koji redovno zauzmu mjesto na HR TOP 40 listi i nominaciju za Porin u kategoriji Novi izvođač godine.

O novom singlu priča za Vijesti

Od tebe je publika navikla na emotivne pjesme, bilo da su brze ili balade. Kakva je nova “Nebo gori”?

Kad moram opisivati pjesmu, imam osjećaj da time umanjujem njenu vrijednost. Bitnije mi je što ona budi u onome ko je sluša. Za razliku od svih pjesama koje sam do sad objavila, “Nebo gori” kod mene izaziva doslovnu fizičku reakciju. Osjećam trnce u rukama i prsima, a od beata ne mogu a da ne zaplešem.

Od prošle pjesme prošlo je dosta vremena. Šta je Nela radila od tada?

Imala sam prekretnicu u životu i odlučila sam da radim stvari koje me čine srećnom. Odlučila sam obići što više koncerata, skupljati iskustva i pisati i pjevati o onome što sam do sad iskusila. Nakon dugo vremena, osjećam slobodu i važnu promjenu u sebi i privatno i poslovno.

Antonela Đinđić Nela
foto: Promo

U prošlom intervjuu naglasila si da želiš da snimaš pjesme koje će ljudi slušati decenijama. Šta treba da ima jedna pjesma da bi znala da je za tebe?

Da bih snimila jednu pjesmu ona mora biti iskrena, poetična i melodična.

Sve više mladih pjevača trudi se da isprati aktuelne trendove, no iako su aranžmani tvojih pjesama moderni, one nose dozu ozbiljnosti i kvalitet. Je li teško balansirati?

Mislim da treba eksperimentisati i pomjerati granice, jer se tako stiče originalnost i sopstveni prepoznatljiv zvuk. “Moderna” produkcija tu može i ne mora biti uključena. Ja je jako volim i slušam i zato i radim s našim najboljim modernim producentom Mihovilom Šoštarićem aka Playlockroom.

Za razliku od ostalih ex-Yu republika, Hrvatska ima dosta festivala, no ti više voliš da predstaviš samostalno singlove. Znači li to da muziku ne doživljavašs kao takmičenje?

Volim se predstaviti i na festivalima i jako cijenim Zagrebački festival jer osjećam da se uklapam u njegovu koncepciju sa svojom muzikom. Festivali su super prilika da široj publici uživo predstavim novu pjesmu. Ne gledam festivale kao takmičenje u muzici već kao super priliku za promociju i sebe kao izvođača i svoje pjesme. Pobijediti je lijepo, jer ostavlja titulu, znatiželju i jači odjek, ali nije ono zbog čega se prijavljujem.

Bonus video: