Svjetske zvijezde elektronske muzike stižu u Podgoricu

Higher Sense Vibration Festival biće održan 11. i 12. avgusta na sportskom aerodromu Špiro Mugoša

3326 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Prvi Higher Sense Vibration Festival biće održan 11. i 12. avgusta, a organizatori obećavaju sjajan program i lineup pun svjetski poznatih DJ-ejeva.

Program će se oba dana odvijati na sportskom aerodromu Špiro Mugoša u Podgorici, a publika će imati priliku da uživa u nastupima svjetskih zvijezda elektronske muzike: Metodi Hristova, THE Yellowheads, Spartaque, Kozlov, Zyce, Steva Shadena, Nancy Live i Dejana Milićevića.

“Metodi Hristov i The Yellowheads su obilježili Higher Sense događaje i bilo je logično da budu na lineupu koliko ih publika u Crnoj Gori obožava i jedva čeka opet”, ističe direktor festivala Aleksandar Joksimović.

Kako kaže, posebno uzbuđenje je što će imati priliku da ugosti Spartaque, Kozlova, i Zycea kako su producenti koji pune festivale i nastupaju i pred 15+ hiljada ljudi širom svijeta. Spartaque i Kozlov su jedni od nosilaca acid i hard techno zvukova, dok Zyce dominira svjetskom trance scenom već godinama.

“Tu su i Steve Shaden i Nancy Live kao velike zvijezde u usponu, Steve je poznat po jakim bitovima i nevjerovatnim tehničkim sposobnostima, dok Nancy Live radi i komponuje muziku uživo i miješa različite pravce kroz svoje setove na jedan fantastičan način, što je izuzetno zahtjevno”, napominje Joksimović.

Dodaje da je Dejan Milićević jako dobro poznat publici u regionu, kao jedan od pionira i nosilaca tech house muzike na Balkanu, te otkriva da će on otvariti festival na glavnoj bini.

Metodi Hristov
Metodi Hristovfoto: Privatna arhiva

“Na Tuborg Main Stage će se još naći i Stevan Mandić, rezident Higher Sense organizacije, čovjek koji je poznat kao izuzetan producent i bez njega nema prave žurke u Crnoj Gori. Takođe na lineupu je i The Founder, Higher Sense osnivač koji je pripremio trance showtime za zatvaranje festivala. Drugu noć otvara i jedan novi rezident organizacije koji će uskoro biti poznat javnosti”, ističe Joksimović.

Na Eternal Now stageu nastupaju poznata domaća, regionalna i internacionalna imena među kojima su: Proximus, Mr. Mips, Branko Vuković b2b Petar P, Stanco, Marc Stan, Uroš Ilić, Machiavelli, Brts, Eve Jo, Venera, Bizzar.duo, Dernaj, Aaron Cullen, i Vahicabi.

Ulaznice su sada u prodaji u Tabacco šopovima u svim gradovima Crne Gore, kao i online putem sajta www.highersense.me

Cijena ulaznica za oba dana festivala iznosi 30 eura, jednodnevne ulaznice će biti dostupne na samom festivalu po cijeni od 20 eura.

Program počinje u 18 časova i traje do šest časova ujutru, oba dana.

“Probudimo najviše ‘JA’ zajedno 11. i 12. avgusta na aerodromu Špiro Mugoša u Podgorici”, zaključuje Joksimović.

Bonus video: