OK Fest na Tjentištu, Karajlić: Vanvremenski duh ovog fantastičnog mjesta

Festival će trajati do nedjelje

3297 pregleda 0 komentar(a)
Sa pres konferencije, Foto: Nektar OK Fest
Sa pres konferencije, Foto: Nektar OK Fest

Pres konferencijom, kojoj su prisustvovali organizatori, partneri i izvođači na u Nacionalnom parku Sutjeska, na Tjentištu, danas je zvanično počeo deveti po redu muzički festival OK Fest, saopštili su organizatori.

Festival koji se ove godine zove Nektar OK fest će trajati do nedjelje.

Organizatori su naveli da će se tokom tri festivalska dana smjenjivati vrhunska imena regionalne i svjetske muzičke scene.

Nektar OK Fest
foto: Nektar OK Fest

Otvorio ga je Dubravko Suvara, direktor festivala koji je i ove godine naglasio da je cilj festivala kao i organizatora da ukažu na sav potencijal mjesta na kojem se festival održava.

Nektar OK Fest
foto: Nektar OK Fest

"Ova godina je definitivno bila najteža u pripremi festivala, a opet me raduje što će ovo vjerovatno biti i najbolje festivalsko izdanje do sada. Mislim da ovo što mi ovdje imamo, ne samo kao festival, nego čitav ovaj prostor je konkurentno sa svim najatraktivnijim svjetskim destinacijama i krajnje je vrijeme da ga tako počnemo i gledati", izjavio je Suvara.

Nektar OK Fest
foto: Nektar OK Fest

Nele Karajlić, kome ovo nije prvi nastup na OK festu, više puta je naglašavao da je ovo jedno od najuzbudljivijih mjesta na kojem je nastupao.

Nektar OK Fest
foto: Nektar OK Fest

"Meni je pripala čast da već drugi put nastupam na ovom festivalu, kao muzičar i pisac, jer ja svaki put sa velikim uzbuđenjem dođem na ovo mjesto, ne samo zbog muzike nego i zbog istorije koje je ovo mjesto ispisalo. Mislim da je OK fest na neki način najbolji pokazatelj kako treba da se sklapaju interesi privrede, kulture, turizma i lokalne samouprave. Svojim večerašnjim nastupom ću učiniti sve da ubijedim žiri festivala da me ponovo pozove, a ja pozivam sve da dođu i da u toku ova tri dana osjete vanvremenski duh ovog fantastičnog mjesta kao i izbuđenje i mladost koje osjećam ja svaki put kad dođem, i da jednostavno svi uplovimo u ono najljepše što je ljudski rod do sad izmisio, a to je muzika", izjavio je Karajlić.

Bonus video: