Ramštajn nastupa u Berlinu, uz proteste protiv Tila Lindemana

Nekoliko žena, a neke od njih anonimno, iznijelo je optužbe protiv frontmena benda za seksualno zlostavljanje. Lindeman je te optužbe odbacio

4679 pregleda 2 komentar(a)
Lindeman, Foto: Shutterstock
Lindeman, Foto: Shutterstock

Industrijal rok sastav Ramštajn održaće tri koncerta u Berlinu, koji će biti popraćeni protestima zbog optužbi protiv pjevača Tila Lindemana, piše njemačka agencija DPA.

Više od 60.000 osoba očekuje se u subotu, nedjelju i u utorak na svakom nastupu sastava, poznatog po svojim pirotehničkim predstavama, prenosi Hina.

Obožavatelji koji dolaze na berlinski stadion izgrađen za Olimpijske igre 1936. vjerovatno će naići na ljude koji ispred događaja traže da se koncerti otkažu.

Nekoliko žena, a neke od njih anonimno, iznijelo je optužbe protiv Lindemana za seksualno zlostavljanje.

Lindeman je te optužbe odbacio.

Njegovi advokati su se prokomentarisali optužbe na društvenim mrežama da su žene na koncertima omamljene „uz pomoć droge za silovanje ili alkohola kako bi našem klijentu bilo omogućeno da s njima stupi u polni odnos. Te su optužbe bez iuzetka nestinite“.

Prvi iz benda koji je odlučio da progovori o ovoj situaciji je bubnjar benda Kristofer Šnajder, koji je poslao poruku na društvenim mrežama.

Bonus video: