Počelo deveto izdanje OK festa

Prvi dan festivala obilježile su uspješne svirke. Na bini u kampu publika je uživala uz Repetitor, Kandu Kodžu i Nebojšu, a onda i uz splitske repere TBF koji su dodatno zagrijali atmosferu

5596 pregleda 1 komentar(a)
OK fest, Foto: Marko Ristić
OK fest, Foto: Marko Ristić

Deveto izdanje OK festa zvanično je počelo juče, iako su se ljubitelji ove manifestacije okupljali na Tjentištu mnogo ranije.

U Nacionalnom parku Sutjeska gdje je predviđen prostor za ovu višednevnu manifestaciju gotovo da nema slobodnog mjesta za šator, iako se još jedan broj posjetilaca očekuje i danas tokom dana.

OK fest
OK festfoto: Marko Ristić

Prvi dan festivala obilježile su uspješne svirke. Na bini u kampu publika je uživala uz Repetitor, Kandu Kodžu i Nebojšu, a onda i uz splitske repere TBF koji su dodatno zagrijali atmosferu.

Iako su dobili manji stage i popodnevni termin, za jednog od frontmena TBF-a Sašu Antića ne postoji razlika između malih i velikih bina.

"Velika bina jeste izazov jer ima puno ljudi. Ali mislim da je TBF-u više pašu srednje bine, tu do hiljadu ljudi. Tu smo najbolji. To je neka energija koja se dobije, lako je postići interakciju sa publikom, a to se upravo desilo na našem nastupu na OK festu. Bio je neki momenat zbog čega radimo to što radimo. Nakon ovakvih koncerata uvijek pomislim 'to je to, živim svoj san", istakao je za Vijesti Antić koji se kasnije pridružio kolegama koji su nastupali na Main Stageu, a došao je da sluša Gorana Bareta.

Prvi da zvanično otvori festival na Main Stageu dobio je Kralj Čačka, čija je svirka polako okupljala masu. Prvi dio koncerta pratili su sjedjeći na travi, dok je Kralj Čačka pjevao svoje najveće hitove, da bi do kraja koncerta svi stajali ili plesali uz njegove melodije. Iako njeguje potpuno drugačiji zvuk u odnosu na ostale izvođače koji su nastupili prije njega, Kralj Čačka bio je odlična uvertira za ono što slijedi- rok maraton uz Mileta Kekina, Gorana Bareta i Neleta Karajlića.

Kekin je na ovom festivalu nastupio više puta i sa matičnim bendom Hladnim pivom, a ovoga puta došao je da promoviše samostalni rad. No ipak publika nije ostala uskraćena ni za najveće hitove Hladnog piva, te je njegov nastup bio na neki način presjek njegove višedecenijske karijere.

Iako nije uobičajeno da se izvođači kad su festivalski nastupi u pitanju vraćaju na bis, Kekin je upravo to uradio želeći da na taj način udovolji publici koja je u glas tokom čitavog koncerta pjevala sa njim.

"Veseo sam što me opet zovu. Sreća je i zadovoljstvo što se ljudima sviđa to što radim. Samim tim me motiviše da taj put od devet sati i sve te tvrde granice koje nas sada dijele, da nas ne izmuče toliko, već da mogu doći ovdje i napraviti dobar koncert gdje adrenalin publike na visokom nivou. To njihovo veselje me podigne. Ovo je bio jedan od ljepših koncerata u mojoj višedecenijskoj karijeri, a to najviše zbog tog fidbeka, povratne energije", kazao je Vijestima Kekin.

Nakon njega nastupio je još jedan povratnik OK festa- Goran Bare, kome nije bilo lako da održi atmosferu koju je postigao Kekin. Vidno raspoložen, Bare je na velikoj bini nizao hitove, no iako je publika bila spremna da čuje još, nije se vratio na bis već je binu prepustio Neletu Karajliću.

"Volim svirati rokenrol. Ne znam šta znači ta odgovornost zbog činjenice da sam često gost na OK festu. Jeste odgovornost prema ljudima koji su došli zbog mene. Ali imamo rat u Ukrajini što je puno gore, i tu je veća odgovornost nego ovo, ali OK je super. Cijeli festival je odličan, odlično organizovan, publika dobra, povratna, sve je OK", poručio je nakon nastupa Bare.

OK fest
OK festfoto: Marija Vasić

To što neko vrijeme nije bio muzički aktivan, Nele Karajlić nije zaboravio kako se vlada scenom. Pokazao je da u šestoj deceniji može jednako da animira publiku, drži ih budnima, tjera ih da plešu, skaču, ali ih je i “preslišavao” poput iskusnog profesora prozivajući ih I izvodeći na binu da pjevaju pjesme koje su obilježile njegovu karijeru. To što je njegov termin kasno, Neletu nije smetalo, čak ga je I produžio, a nastup je bio sačinjen od hitova iz perioda kad je Zabranjeno pušenje bilo jedinstveno, kao i hitova koje je radio nakon ratnih 90-tih sa svojim bendom.

Samo oni najizdržljiviji, nakon dugog dana i muzičkog maratona vratili su se na binu u OK kampu gdje je upriličen after party, a za muziku su bili zaduženi Oxia I Kristijan Molijer.

Drugi dan festivala proteći će u nastupima Obojenog programa, Del Arno Benda I Elementala na bini u OK kampu, dok će na glavnom stendžu nastupiti Artan Lili, Konstrakta, Bombaj Štampa i Gibonni.

Bonus video: