Kijanu Rivs se vraća muzici

Trio Dogstar u kojem bas gitaru svira poznati glumac, vraća se na scenu nakon pauze od dvije decenije, novi album najavljuju za jesen

1661 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Rock trio Dogstar, u kome zvijezda franšiza “The Matrix” i “John Wick” Kijanu Rivs svira bas, najavio je objavu svog prvog albuma poslije 20 godina pauze.

Album će se zvati “Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees”. Bend je uz to najavio i prateću turneju (koja će se održati u Sjevernoj Americi i Japanu) i objavio prvi singl, “Everyhting Turns Around”.

Dogstar, koji osim Rivsa čine gitarista i pjevač Bret Domrouz i bubnjar Rob Mejlhaus, osnovan je 1991. i ima jedan EP “Quattro Formaggi” iz 1996. kao i dva albuma - “Our Little Visionary” takođe iz 1996 i “Hsppy Ending” iz 2000. Trojka je bila na turneji s Bon Džovijem i njegovim bendom, a otvorili su je i jedan koncert za legendarnog umjetnika Dejvida Bouvija. Međutim, Rivs je kao glumac postajao sve slavniji, pa mu je bilo teško da manevriše sa ta dva posla, te je 2002. godine odučio da se posveti glumi te je napustio bend, koji se potom i raspao. Kasnije je sa Mejlhausom svirao u bendu “Becky”, ali taj je bend zbog velikog broja snimanja i obaveza napustio nakon godinu od njegovog osnivanja.

Novi album i turneja stižu nedugo nakon što se trojac ponovo okupio. Taj reunion obilježili su nastupom u NapaValleyju na Bottle Rock festivalu, gdje je publika imala priliku da čuje kako uživo zvuče gotovo sve nove pjesme.

O naslovnom singlu “Everything Turns Around” kojim najavljuju album rekli su:

“Ima podsticajnu poruku i pozitivnu vibraciju koja vam, nadamo se, čini dan malo lakšim. To je jedna od naših omiljenih pjesama za sviranje uživo i jedva čekamo da je podijelimo s publikom na našoj predstojećoj turneji”.

Album “Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees” stiže 6. oktobra a biće objavljen preko zvanične etikete benda- Dillon Street Records.

Bonus video: