Preminuo američki muzičar Toni Benet: Areta Frenklin i Frenk Sinatra su ga nazivali "najboljim pjevačem"

Benet je obilježio muzičku scenu više od sedam decenija

3400 pregleda 1 komentar(a)
Benet, Foto: Reuters
Benet, Foto: Reuters

Američki muzičar Ton Benet preminuo je 21. jula, u 96. godini života, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Toni nas je danas napustio. Pjevao je do prije neki dan za svojim klavirom, a njegova posljednja pjesma bila je 'Because of You. Toni, zbog tebe, tvoje pjesme zauvijek imamo u srcu", objavljeno je na Benetovom Tviter nalogu 21. jula.

Smrt slavnog pjevača potvrdila je i njegova publicistkinja Silvija Vajner. U izjavi za Asošiejted Pres kazala je da je preminuo u rodnom Njujorku.

Na društvenim mrežama mnogi se opraštaju od njega, a među njima su pjevači Elton Džon i Kerol King, te nekadašnja prva dama Sjedinjenih Američkih Država Hilari Klinton.

Klinton je napisala da je Benet bio istinski talenat, pravi džentlmen i prijatelj.

"Nedostajaćeš nam, Toni, i hvala za sve uspomene", objavila je Klinton na Tviteru.

Benet je obilježio muzičku scenu više od sedam decenija.

Ovaj legendarni pop i džez pjevač iz New Yorka bio je poznat po pjesmama kao što su The Way You Look Tonight, Body and Soul i (I Left My Heart) In San Francisco.

Benet je radio s velikim muzičkim imenima, poput Arete Frenklin i Frenka Sinatre, koji su ga nazivali "najboljim pjevačem".

Tokom karijere koja je trajala osam decenija, prodao je milione ploča i osvojio 20 Gremi nagrada, uključujući i nagradu za životno djelo.

Nije objavljen konkretan uzrok smrti, ali poznato je da je Toniju Benetu prije nekoliko godina dijagnostifikovana Alchajmerova bolest.

Bonus video: