Jer za muziku treba imat dušu

Koncertom bendova Rudolf i Atomsko sklonište završen prvi dio Fort bluz rok festa u Nikšiću

4436 pregleda 31 reakcija 0 komentar(a)
Atomsko sklonište, Foto: Miloš Zvicer
Atomsko sklonište, Foto: Miloš Zvicer

Dok je prvo veče Fort bluz rok festa u Nikšiću kiša poremetila planove i nastup Normana Bikera prekinula na pola, druge večeri sve je bilo kako treba.

“Žao nam je što je kiša prekinula Normanov nastup koji je startovao fenomenalno. Obećao je da će ponovo doći da odradi koncert do kraja. Zato je druga noć sve nadoknadila. Prepun prostor, savršen zvuk, horsko pjevanje. Baš smo zadovoljni prvim dijelom festivala i sa puno elana ulazimo u završne pripreme drugog dijela, strip vikenda, koji će biti 12. i 13. avgusta”, kazao je jedan od organizatora festivala bluza i roka Predrag Nikolić.

Druge večeri nastupio je kolašinski “Rudolf”, bend koji spaja rok i bluz i koji je u Nikšiću rado viđen gost. Bend je aktivan od 2017. godine i konstantno je na turnejama, među kojima se izdvajaju one sa Električnim orgazmom i Ibricom Jusićem. Bojan Peko Minić, Nenad Lalović, Teodora Tapušković, Luka Božović i Nikola Dulović su pokazali zbog čega ih Nikšićani vole, a publika je horski sa njima pjevala pjesme sa albuma “Divljina” i “Na olupini”. Prvi dio festivala zatvorio je legendarni ex Yu rok sastav “Atomsko sklonište” iz Pule koji je pokazao da čuvene “atomce” nije pregazilo vrijeme i da su hitovi poput “Treba imat dušu”, “Pomorac sam majko”, “Pakleni vozači”, “Žuti kišobran” i dalje jednako aktuelni.

Drugi dio Fort bluz rok festa nastavlja se 12. i 13. avgusta strip vikendom, dok je završnica 3. i 4. novembra, kada je planiran bluz vikend u “Zahumlju”.

Bonus video: