Prije dva mjeseca objavila album: Dua Lipa o albanskom porijeklu često priča za medije

"Otac mi je uvijek govorio da moraš mnogo da radiš ne bi li ostvario svoje snove", rekla je Dua jednom prilikom
295 pregleda 9 komentar(a)
Dua Lipa, Foto: Twitter
Dua Lipa, Foto: Twitter
Ažurirano: 01.09.2017. 07:02h

Prethodnih par godina vrijedno je radila na svom muzičkom prvijencu, koji je prije dva mjeseca ugledao svjetlo dana, a o albanskom porijeklu i svojim roditeljima, koji su devedesetih godina prošlog vijeka izbjegli u Veliku Britaniju, često je pričala za svjetske medije, prenosi "Blic".

Dua Lipa rođena je davne 1995. godine u Londonu, a majka i otac su joj u glavni grad Ujedinjenog Kraljevstva došli malo prije njenog rođenja. Malo nakon što je Kosovo proglasilo nezavisnost, preselila se u Prištinu, u kojoj je živjela dvije godine, a onda se zbog muzičke karijere vratila u britansku prijestonicu.

Njen tata, Dukađin Lipa, poznat je pjevač na teritorijama u kojima je albanski jezik primaran, te ju je usmjeravao na koji način da gradi karijeru.

"Otac mi je uvijek govorio da moraš mnogo da radiš ne bi li ostvario svoje snove", rekla je Dua jednom prilikom, koja često ističe da je ponosna na svoje korjene, a nedavno je u jednoj emisiji voditelje učila kako da kažu određene riječi na albanskom.

Prošle godine je održala veliki koncert u Prištini, gdje se upoznala sa najuticajnijim političarima Kosova, a mediji su njen dolazak pompezno najavljivali nedjeljama unazad.

U junu je objavila prvi album, koji je naišao na odlične kritike poznavalaca muzike, a pesma "New Rules" nalazi se na vrhu mnogih top listi širom svijeta.

Jedno vrijeme se bavila i modelingom, a do sada je sarađivala sa mnogim velikim imenima u šou biznisu, poput Krisa Martina iz grupe "Coldplay", Šona Pola i Migela.

Bonus video: