Umrla Šinejd O'Konor

Dugo poznata po svojoj obrijanoj glavi i otvorenim pogledima na religiju, seks, feminizam i rat, kao i po svojoj muzici, u nekim krugovima će ostati upamćena po tome što je pocijepala fotografiju pape Jovana Pavla II

59606 pregleda 344 reakcija 50 komentar(a)
Šinejd O'Konor, Foto: Reuters
Šinejd O'Konor, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.07.2023. 21:53h

Irska pjevačica Šinejd O'Konor, poznata po tome što je bila na vrhu svjetskih top lista sa pjesmom "Nothing Compares 2 U" iz 1990. godine, umrla je u 56. godini, izvijestili su u danas "Ajriš tajms" i nacionalni emiter RTE, prenosi Rojters.

O'Konor je "razbila" svjetsku muzičku scenu svojom očaravajućom verzijom pjesme koju je originalno napisao Prins, okrenuta direktno u kameru, a muzički spot je naknadno pregledan skoro 400 miliona puta na Jutjubu.

Dugo poznata po svojoj obrijanoj glavi i otvorenim pogledima na religiju, seks, feminizam i rat, kao i po svojoj muzici, u nekim krugovima će ostati upamćena po tome što je pocijepala fotografiju pape Jovana Pavla II tokom televizijskog nastupa u emisiji "Saturday Night Live".

Mediji navode da je slavna pjevačica, koja je snimila 10 albuma, prošle godine izgubila sina koji je tada imao 17 godina, i da je imala istoriju problema sa mentalnim zdravljem.

Prošle godine o njoj je snimljen biografski film, a ona sama je 2021. godine objavila memoarsku knjigu.

Njen prvi album bio je "The Lion and The Cobra".

Bonus video: