Prvi Rubix festival u petak u Tivtu: Nastupiće Džon Malkovič, "Vienna calling", "Morcheeba"...

Organizatori su saopštili da će se okupiti svjetski poznata imena muzičke i filmske scene, kao i regionalne kreativne umjetnike i profesionalce iz različitih sfera

2450 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Rubix festival
Foto: Rubix festival

Prvi Rubix festival počinje sjutra (petak 28. jul) u Tivtu, a trajaće do 30. jula.

Organizatori su saopštili da će se okupiti svjetski poznata imena muzičke i filmske scene, kao i regionalne kreativne umjetnike i profesionalce iz različitih sfera.

Festivalska vrata se otvaraju u sjutra u 19 časova.

U 22 časa biće izvedena predstava "Paklena komedija" u izvedbi čuvenog holivudskog glumca Džona Malkoviča i 25 članova orkestra.

U video najavi festivala, Malkovič je rekao da uzbuđen što dolazi u Crnu Goru i što će nastupiti na prvoj ediciji Rubix Festivala.

Nakon predstave, posjetioci će u ponoć moći da zaplešu uz poznate hitove, "Pucinni ansambl crossover" u produkciji dj Kris Jang-a i agencije Deepsonar.

Drugi i treći dan Rubix festivala počinje u osam ujutru, programima rekreacije: Sound healing, joga, alternativni treninzi i sl.

Nakon pauze, od 18 časova sve festivalske zone će ponovo biti otvorene, počinju kreativne radionice koje će se održavati u periodu 18 do 20 časova i obuhvataju: slikanje, oslikavanje garderobe, pravljenje koktela, varenje, vajanje, crtanje grafita i još mnogo toga.

Druge večeri u Domu vojske Tivat, nastupiće "Vienna calling" u produkciji Kotor Art-a, sa početkom u 20 časova.

Od 20:30h na Synchro bini nastupa Hugo Kant, a od 22 časa i 30 minuta, poznati britanski bend "Morcheeba".

Noć ce zatvoriti Francesco Tristano čiji nastup počinje u ponoć, a obilježiće ga fuzija zvukova koncertnog klavira i elektronske muzike.

Treće veče je kompletno posvećeno elektronskom zvuku.

Sa početkom u 20 časova će nastupiti lokalni DJ Marko Čađenović, zatim Novak Radulovic (notsoserious) koji počinje nastup u 22 časa.

Od ponoći će publika uživati uz zvuke jermenskog DJ-a Armena Mirana, dok će zadnju festivalsku noć svojim nastupom zaključiti zvijezda večeri, čuveni britanski DJ Damian Lazarus.

Festival će upotpuniti poznati podkast Agelast, studio ‘Irregular’, Costmodernism i mnoga druga imena iz svijeta umjetnosti i tehnologije.

Bonus video: