Fileš i Bogović pokreću novo Prljavo kazalište

Prvi album u ovom sastavu nazvan “Underground” objaviće u septembru

2653 pregleda 0 komentar(a)
Davorin Bogović, Foto: Printscreen Youtube
Davorin Bogović, Foto: Printscreen Youtube

Nekadašnji članovi Prljavog kazališta Tihomir Fileš i Davorin Bogović riješili su da naprave svoj bend. Nakon što je Fileš otišao iz benda te ih tužio za ime, riješio je da sa Davorinom osnuje svoje novo Prljavo kazalište. Oni su to otkrili gostujući u emisiji RTL Direkt gdje su djelimično razjasnili situaciju koja se dogodila među članovima tog sastava.

Cijela situacija je, kako se čini, mnogo manje dramatična nego što na prvi pogled djeluje.

Fileš nije otkrio šta je to tačno bilo između njega i Jasenka Houre, pozivajući se na to da je sudski spor oko prava na korišćenje imena još u toku, ali otkrio je kako su novi ‘prljavci’ uopšte nastali:

“Krivi smo svi, mi imamo mnogo duži staž od drugih. Nije tako jednostavan proces, ja sam s Kraljićem stvarao nove pjesme za vrijeme korone, jer nismo imali pametnijeg posla. Tačnije, dorađivali smo njegove pjesme. Znali smo da to mora da otpjevati ili Bogović ili Nik Kejv. Onda smo morali da nagovorimo i Bogovića”, ispričao je Fileš.

Bogović je pak rekao kako to nije bilo toliko teško, budući da je s Filešom oduvijek u najboljem odnosu od svih iz benda.

Na pitanje hoće li stvarno nastupati pod imenom Prljavo kazalište i zašto nisu izabrali neko drugo, rekao je:

“Teško je nastupati pod drugim imenom. Kad imate svoje ime. Neobično je, da. Život piše romane, meni tu nije situacija jasna, svi pregovori su propali, mislim. Bitno je možda u ovom momentu reći da u ovoj situaciji kada izdajemo album, u ovom trenutku niko nikome ništa ne brani”, napominje Bogović.

Novi album, ili prvi album u ovakvom sastavu, zvaće se “Prljavo kazalište Underground” i izlazi 22. septembra, a za njega kažu da će imati zvuk starog Prljavog kazališta. Onog do perioda “Crno bijelog svijeta”, a cijela njihova kampanja se zato zove “Back to the Roots”. Iako to nisu zvanično potvrdili, pjesme nastale poslije tog perioda novi bend vrlo vjerovatno neće svirati.

Album, inače, nosi naziv “Underground” zbog garaže u Utrinama gdje su snimali, ali i zbog zvuka koji će imati. A upitan za mišljenje o pjesmama Prljavog kazališta poslije njegovog odlaska iz benda, Bogović je odgovorio da ih ni ne zna, iako je (zbog Fileša) odlazio na koncerte. Kaže da je “bio fokusiran” na bubnjara, ne na pjesme.

Bonus video: