Ljutnja je isto što i mržnja

Sivilo objavio spot za singl “666999” kojim najavljuje novi album “Sivi dom”

3727 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Crnogorski reper Sivilo objavio je spot za numeru “666999”, kao najavu za novi album pod nazivom “Sivi Dom”, i veliku regionalnu turneju tokom 2024. godine.

Fanovi su navikli da Sivilo pomjera granice hip-hopa, pa ovog puta ga možemo čuti u bombastičnoj fuziji modernog i melodičnog trepa, i tvrdog hardcore metala. Pjesma nosi zanimljiv koncept repovanja o samopoštovanju, ljubavi i njezi prema sebi, na jedan jako agresivan način. “Ćeram! Ćeram! Čeram po svom!” repuje Sivilo u refrenu, kao moto i rješenje za mnoge probleme.

“666999” je najavni singl za Sivilov predstojeći album “Sivi Dom”, koji će, kako reper izjavljuje, biti posvećen jednoj emociji, a to je - ljutnja.

“Ubijedili su me da je ljutnja isto što i mržnja - nepoželjna emocija. Vremenom sam izgubio ljutnju, izgubio samopoštovanje, izgubio sebe. Dosta je više!”, kaže on.

U spotu, pored Sivila, ljutnju iznosi i Grba, mladi crnogorski muzičar, koji s velikim iskustvom i samopouzdanjem plovi u raznim ekstremnijim podžanrovima metala, punka i hardcora. Član bendova MKZP, Gnar, i Morana, dominira refrenom i daje pjesmi jednu svjetski osvježavajuću notu, u kojoj melodično vrištanje preko trep bitova, tjera na upravo ono što i Grba pjeva “Ćeram po svom jer od sada sam svoj zakon!”.

“Refren je jedan veliki zvučni srednji prst establišmentu, a cjelokupna pjesma veliki motivator i inspiracija”, kaže Sivilo.

Spot, koji potpisuje Sivilova producentska kuća “SVL Films”, pomaže numeri da i vizuelno pojača emocije koje Sivilo i Grba iznose. Kombinacija filmskih igranih scena, fotografija koje slave konceptualnu umjetnost, i stereotipnih reperskih kadrova, neće vas ostaviti ravnodušnim.

Bonus video: