Talking Heads ponovo na okupu nakon više od 20 godina

Događaj Q&A će se održati 11. septembra u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, gdje će se prikazati i film “Stop Making Sense”

3498 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Legendarni bend Talking Heads ponovo će se okupiti nakon više od 20 godina, tačnije od njihovog primanja u Rock & Roll Hall of Fame 2002. godine.

Dejvid Birn, Tina Vejmut, Kris Franc i Džeri Harison okupiće se za Q&A uživo i tako će proslaviti 40 godina od nastanka njihovog koncertnog filma “Stop Making Sense”.

Događaj Q&A će se održati 11. septembra u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, gdje će se prikazati i film “Stop Making Sense”, piše Index.hr.

Vodiće ga reditelj Spajk Li, zaslužan i za koncertni film Dejvidovog izvođenja “American Utopia” na Brodveju.

Događaj će se takođe prenositi i u odabranim IMAX bioskopima u svijetu, a nakon premijere na festivalu će restaurisani film biti prikazan u drugim bioskopima širom svijeta 22. septembra.

Svi obožavaoci će uz film moći da kupe i novo deluks izdanje saundtreka filma, koje uključuje kompletnu set listu filma kao i dvije neobjavljene pjesme. Takođe će sadržavati bilješke svih članova benda.

Bend Talking Heads raspao se 1991. godine, a članovi su od tada imali komplikovan odnos.

Okupili su se tokom ulaska u Kuću slavnih 2002. godine, ali se Dejvid Birn uvijek protivio ponovnom okupljanju.

Razlog je bio taj što je smatrao da bi to "vjerovatno bio veliki broj koraka unazad".

"Mislim da, ukratko, mogu reći da smo se mi okupili više kao prijatelji nego kao muzičari. Bio je to zapravo zajednički muzički ukus. A onda postupno, kako starite, rastete i istražujete, vaš muzički ukus počinje da se mijenja. Onda je to što smo radili sve više postajao posao, nismo se više družili cijelo vreme, tako da smo se na kraju jednostavno udaljili“, rekao je prošle godine za Wired.

Drugi članovi benda, pogotovo Kris i Tina, kritikovali su postupke svog bivšeg kolege, a tvrde kako je često znao da bude neugodan za saradnju, prenosi N1.

Njih dvoje ujedno su i u braku, a zajedno su osnovali i grupu Tom Tom Club.

Početkom devedesetih su obnovili grupu uz Džerija Harisona i objavili album kao bend The Heads.

Bonus video: