Deset najboljih pjesama One Directiona svih vremena

Dok se fanovi s čežnjom sjećaju najsjajnijih dana benda, vrijeme je da nostalgija putuje kroz 10 najboljih pjesama grupe One Direction svih vremena. Od njihovih zaraznih prvih singlova, do emotivnih balada i energičnih himni, svaka pjesma na ovom spisku prikazuje izvanredne talente Herija Stajlsa, Najla Horana, Liama Pejna, Luisa Tomlinsona i Zejna Malika

6464 pregleda 2 komentar(a)
One Direction, Foto: Printscreen YouTube
One Direction, Foto: Printscreen YouTube

U svijetu pop muzike, rijetki bendovi su osvojili srca miliona kao što je to učinila grupa One Direction. Pojavili su se na scenu 2010. godine kroz televizijski hit šou "The X Factor," i ovaj senzacionalni britansko-irski boj bend brzo je postao globalni fenomen. Sa neodoljivim šarmom, harmoničnim vokalima i zavodljivom scenskom pojavom, One Direction je dominirao top-listama, rušeći rekorde i čvrsto utemeljujući svoje mjesto u istoriji muzike.

Dok se fanovi s čežnjom sjećaju najsjajnijih dana benda, vrijeme je da nostalgija putuje kroz 10 najboljih pjesama grupe One Direction svih vremena. Od njihovih zaraznih prvih singlova, do emotivnih balada i energičnih himni, svaka pjesma na ovom spisku prikazuje izvanredne talente Herija Stajlsa, Najla Horana, Liama Pejna, Luisa Tomlinsona i Zejna Malika.

Dakle, pripremite se za melodično putovanje kroz sjećanje, dok slavimo besmrtne pjesme koje i dalje odjekuju kod miliona fanova širom svijeta i utvrđuju zaostavštinu benda One Direction kao jednog od najomiljenijih boj bendova svih vremena, prenosi singersroom.com, koji je sastavio listu.

1. What Makes You Beautiful

"What Makes You Beautiful" je kultna pjesma grupe One Direction koja je osvojila srca fanova širom svijeta. Hajde da saznamo zašto.

1. Ima refren koji može podići vaše raspoloženje i izmamiti osmjeh na vašem licu. Harmonični vokali i živi instrumentali čine je veoma zaraznom.

2. Tekst pjesme podstiče samoprihvatanje i poštovanje jedinstvenih osobina. Naglašava da ljepota dolazi iznutra.

3. Ova pjesma bila je odskočna daska za uspjeh grupe One Direction, čineći ih globalnim fenomenom. Fanovi su bili očarani njihovim ličnostima.

Ova pjesma je besmrtan klasik koji očarava fanove svuda. Zanimljiva činjenica je ta da su pjesmu napisali Sejven Koteča i Rami Jakub, poznati švedski tekstopisci koji su stvorili hitove za umjetnike poput Britni Spirs i Kejti Peri.

2. Story of My Life

"Story of My Life" je druga pjesma na našoj listi. Ona je lako razumljiva i pažljivo izrađena. Tekst sadrži živopisnu sliku ljubavi, gubitka i rasta. Ima jedinstvenu mješavinu akustičnog zvuka i popa. Kada je slušate, uspomene ožive. Emocije poput radosti, tuge i nostalgije se bude.

3. Best Song Ever

Diskografija grupe One Direction prepuna je hitova koji su osvojili fanove širom svijeta, a nezaboravna pjesma "Best Song Ever" je jedna od njih. Šta čini ovu pjesmu tako posebnom?

Zarazan Ritam: Već od prvog tona, hvata vas ritam koji će vas natjerati da se pomjerate! U kombinaciji sa vokalima momaka, to je nepobjediva kombinacija.

Uhvatljiv Refren: Pjevušićete refren dugo nakon što pjesma prestane! Nije iznenađenje što ovo prikazuje vještinu grupe One Direction za stvaranje zaraznih melodija.

Liričko Pripovijedanje: Priča priču o tome kako muzika može ostaviti trajni utisak. Vratiće vas u sjećanja na vaše omiljene pjesme i njima povezane emocije.

Zvuk: Kao jedna od njihovih kasnijih izdanja, pjesma spaja različite žanrove, pop, rok i dens - kako bi stvorila svjež i dinamičan zvuk.

Energično Izvođenje: Kada se izvodi uživo, ruši sve sa svakim članom koji donosi svoju posebnu harizmu.

Samo smo zagrebali površinu ove pjesme! Urnebesni muzički video daje još veći doživljaj. Dakle, kako biste potpuno cijenili ovaj dragulj, pojačajte zvuk, obratite pažnju na harmonije i vokalnu dinamiku i uronite u video.

Nije čudo što je "Best Song Ever" zauzela svoje mesto među najboljim pjesmama grupe One Direction. Pritisnite dugme za reprodukciju i pripremite se da plešete cijeli dan!

4. Drag Me Down

"Drag Me Down" je "električna" pjesma grupe One Direction. Dospjela je na vrhove top-lista 2015. godine i i dalje je omiljena među fanovima. Ova pjesma prikazuje njihovu sposobnost da se prilagode različitim muzičkim stilovima i njihov rast kao umjetnika.

Da biste unaprijedili svoje iskustvo slušanja:

Koristite slušalice - možete lakše opažati slojeve instrumenata i harmonije.

Posvetite pažnju tekstu, on prenose ohrabrujuću poruku otpornosti.

Pogledajte muzički video - dodaje još jednu novu dimenziju pjesmi.

"Drag Me Down" će vas ostaviti u želji da čujete još pjesama, bez obzira da li ste fan grupe ili ne.

5. Perfect

"Perfect", zanosna pjesma grupe One Direction koja je osvojila srca širom svijeta! Njena melodija i relatabilni tekst čine je veoma posebnom.

Harmonični vokali, živi ritmovi i iskreni tekst, sve se to spaja da stvori divno iskustvo! Zarazan refren i ohrabrujuća atmosfera su je učinili omiljenom fanovima širom svijeta. Takođe je pregledana više stotina miliona puta na muzičkim platformama. Pored svoje muzike, video je takođe vizualno zapanjujući, prikazujući članove benda na različitim lokacijama.

Zanimljiva činjenica - "Perfect" su napisali Heri Stajls, Luis Tomlinson i Džulian Buneta. Njihova kreativna saradnja rezultirala je hitom koji je zauzeo vrhove top-lista i i dalje je slušana među fanovima danas.

6. Steal My Girl

"Steal My Girl," jedan od velikih hitova grupe One Direction, osvojio je milione srca širom svijeta.

Pjesma se nalazi na albumu "Four" koji je izdat 2014. godine. Pjesmu su napisali Vejn Hektor, Džulian Buneta, Džon Rajan i Ed Drevet.

Pjesma je veoma neodoljiva i idealna je pjesma koja će ostati u vašem umu zauvjek... ili barem dok se ponovo momci ne ujedine.

7. One Thing

"One Thing," sedma pjesma na našem izboru, je pravi pobjednik. Njene zarazna melodija i dirljive riječi osvojile su fanove svuda. Evo nekih njenih karakteristika.

Cijenite početak: meke i mistične gitarske uvodne note vode vas u čarobni svijet grupe One Direction. Slušajte pažljivo i uživajte.

Osjetite ritam: Kada bubnjevi počnu, tapkaćete nogama i kretati se uz ritam. Teško je odoljeti zaraznoj energiji pjesme!

Melodični užitak: Svaka nota ove numere je senzacionalna. Harmonija između glasova momaka je božanska i ostaviće vas željnim više.

Pjevajte: Kada naučite melodiju, pustite svog unutarnjeg superstara! Pjevajte stihove punim glasom i jednostavno se prepustite.

Plešite kao da vas niko ne gleda: Nemojte biti stidni! Plešite uz radostne vibracije pjesme "One Thing". Bilo da je to nježno lelujanje ili turbo ples, uživajte!

Da zaokružimo, "One Thing" je napisao talentovani tekstopisac Sejven Koteča, a njegova produkcija pokazuje muzički rast benda. Postoji nevjerovatna priča i o ovoj pjesmi: Na koncertu grupe One Direction, mladi fan je čuo uvodne akorde i pjevao je zajedno sa hiljadama drugih strastvenih fanova. Energija na stadionu bila je dovedena do usijanja!

"One Thing" ima posebno mjesto u srcima fanova širom svijeta. Njene neodoljive melodije, iskrene riječi i zavodljivi nastupi čine je nezaboravnom. Dakle, pojačajte zvuk i pustite da vas odnese magija pjesme "One Thing".

8. Kiss You

"Kiss You" grupe One Direction je hit. Ima miks popa i roka, i fanovi lude za ovom numerom. Iako je izdata 2012. godine, i dalje je popularna. Evo kako da maksimalno iskoristite njen kvalitet:

Pojačajte zvuk i uđite u ritam.

Plešite kao da vas niko ne gleda. Pokažite svoje pokrete.

Pejvajte uz strast! Uživajte u pozitivnoj atmosferi.

Prateći ove savjete, shvatićete zašto je "Kiss You" jedna od najboljih pjesama grupe One Direction. Plus, živite dok ste mladi, život je prekratak da to ne uradite!

9. Live While We're Young

"Live While We're Young" je jedna od najboljih pjesama grupe One Direction svih vremena! Energična je i zarazna - savršena za tapkanje nogama i plesanje.

Tekst pjesme je relatabilan i podsjeća nas da se oslobodimo odgovornosti i uživamo u životu! Vokali svakog člana benda se harmonično stapaju - što je učinilo ovu pjesmu omiljenom među fanovima širom svijeta.

Osim toga, napisali su je Sejven Koteča, Rami Jakub i Karl Falk - poznati tekstopisci u muzičkoj industriji.

10. Night Changes

"Night Changes" je deseta pesma na listi najboljih pjesama grupe One Direction. Ima zavodljivi tekst koji prikazuje sliku romantičnog večernjeg trenutka.

Harmonični vokali benda, svaki član naizmjenično osvaja slušaoce svojim karakterističnim glasom, stvaraju hipnotišuće iskustvo.

Zavodljiva melodija savršeno dopunjuje vokale i tekstove, dodajući dubinu prenesenim emocijama. Ova pjesma je dobila pohvale zbog besprekorne produkcije i relatabilne teme. Prihvaćena je kao jedna od najomiljenijih pjesama grupe One Direction.

Osim toga, "Night Changes" napisali su Džejmi Skot zajedno sa Najlom Horanom, Luisom Tomlinsonom, Herijem Stajlsom i Zejnom Malikom. Njihovi zajednički talenati su omogućili ovu izuzetnu pjesmu.

Bonus video: