Promo koncerti u susret PJF-u

Zbog finansijskog zastoja pomjeren datum manifestacije

5937 pregleda 21 reakcija 0 komentar(a)
Sa jednog od prethodnih PJF-a, Foto: EVA MEDIGOVIC
Sa jednog od prethodnih PJF-a, Foto: EVA MEDIGOVIC

Atraktivnim promotivnim koncertima na kojima će nastupiti vrsni umjetnici, organizatori najavljuju 17. izdanje Petrovac Jazz Festivala čiji se datum održavanja, usljed komplikacija sa budžetom koji opredjeljuje Opština Budva, i dalje ne zna.

Prvi koncert će biti organizovan na gornjoj terasi hotela Mogren u Budvi 27. avgusta u 21 čas kada će nastupiti renomirani pijanista iz Izraela Ari Erev sa svojom muzičkom pratnjom. Drugi koncert koji najavljuje 17. Petrovac jazz održaće Beogradski Jazz Quartet & Miodrag Djino Maljoković, koji nastupaju 30. avgusta u gradskoj kafani, na terasi hotela Palas Lux u Petrovcu na moru, u 21 čas. Beogradski Jazz kvartet nastupiće u sastavu: Ivan Ilić (klavir), Ljubiša Paunić (saksofon), David Gegić (kontrabas), Miodrag Maljoković (bubnjevi). Ulaz na promo koncerte, kao i na festival, je besplatan.

Direktor Vinko Mihajlović podsjeća da je 17. Petrovac Jazz festival trebalo da bude održan od 26. do 30. avgusta, ali je u prošlim mjesecima uslijedio finansijski zastoj od Opštine Budva, pa nijesu obezbijeđena sredstva za održavanje festivala i tako je događaj krenuo u drugom smjeru. On dodaje i da je sada u završnom procesu realizacija prenosa sredstava festivalu opredijeljenih budžetom.

“Dugogodišnji tradicionalni festivalski prijatelji - TO Budva nijesu odgovorili na poslati mejl i upit zašto do danas nijesu uplatili finansijska sredstva, a po budžetu su opredijeljena za PJF. Imali smo uvijek odličnu saradnju, no ove godine se desilo drugačije što je i uticalo na datumsko odlaganje, ali i iznenadne troškove koje smo imali, kao i nelagode, izgubljen i narušen ugled kod mnogih umjetnika i agencija sa kojima radimo, a sve usljed ovakve situacije, ne našom krivicom”, priča Mihajlović.

On kaže da pripreme za festival uvijek počinju početkom godine, jer kao ozbiljan festival nekoliko mjeseci ranije prave ugovore, dogovaraju aranžmane i transfere za umjetnike.

“Zbog ove situacije smo bili hendikepirani da pripremimo festival za već dogovorene datume i u punom kapacitetu. Ostaje jedino upitno da li će TO Budva ispoštovati našu tradicionalnu saradnju, a svakako nam nije jasno koji je razlog njihovog neispunjavanja obaveza prema nama. Ipak, festival će se održati, samo u drugom terminu, što daje za pravo organizatoru da uobliči program i rekonstruiše ga usljed nepredviđenih situacija koje su uticale na održavanje u prvobitno dogovorenom terminu”, kaže on.

Mihajlović podsjeća i da je Petrovac Jazz festival od posebne važnosti za Crnu Goru.

“Sarađujemo sa preko osam festivala u svijetu, te je kroz Petrovac Jazz Festival prodefilovalo više od 2.500 učesnika iz 25 zemalja svijeta, ostvarili mnogobrojne saradnje što i danas činimo... Sve to sa motom našeg festivala - ‘Neka naša manifestacija bude vaša destinacija’”, podsjeća on.

On je izrazio zahvalnost Opštini Budva, HG Budvanska rivijera, Ambasadi Izraela u Beogradu i drugim prijateljima i saradnicima koji su pomogli u realizaciji promo koncerata i samog Petrovac Jazz festivala.

Bonus video: