Dejvid Helbok Trio premijerno u Crnoj Gori

Dejvid Helbok, džez pijanista, kompozitor i specijalista muzičkih crossover-a je jedno od najpoznatijih imena na aktivnoj austrijskoj džez sceni
53 pregleda 0 komentar(a)
Dejvid Helbok Trio, David Helbock Trio, Foto: David Helbock Trio
Dejvid Helbok Trio, David Helbock Trio, Foto: David Helbock Trio
Ažurirano: 28.08.2017. 10:05h

Džez sastav Dejvid Helbok Trio (David Helbock Trio) će u petak, 1. septembra 2017. godine nastupiti u okviru Petrovac Jazz festivala na Tvrđavi Kastelo od 22:00 časa, a dan kasnije, 2. septembra od 20:00 časova u Centru za kulturu Bijelo Polje.

Kako su kazali iz Austrijske ambasade u Podgorici, projektnog partnera Petrovac Jazz festivala i Opštine Bijelo Polje, ovo će biti premijerni nastup tog džez sastava u Crnoj Gori.

Dejvid Helbok, džez pijanista, kompozitor i specijalista muzičkih crossover-a je jedno od najpoznatijih imena na aktivnoj austrijskoj džez sceni. Nosilac brojnih odlikovanja, kao što su najveće svetsko džez pijanističko solo takmičenje Jazzfestival Montreux i nagrada Outstanding Artist Award Republike Austrije 2011, je ne samo izvanredan solista, već i gostuje širom svijeta sa različitim sastavima.

Osim Helboka, džez trio čine Rafael Projšl (bas ukulele) i Rajnhold Šmelcer na bubnjevima, a novi album džez trija "Into the Mystic" objavljen je 26. avgusta.

Dejvid Helbok je nominovan za „Echo Jazz 2017", jedno od najrenomiranijih odlikovanja u muzičkom svijetu, i to u kategoriji „Piano international".

Bonus video: