Deset najboljih pjesama benda AC/DC svih vremena

Od žestokih rifova koji definišu njihov prepoznatljiv zvuk do elektrifikujućih vokala koji su postali kultni, ove numere su prevazišle vrijeme i i dalje su himne koje pokreću vatru rok entuzijasta širom svijeta

9330 pregleda 24 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Rok muzika ima neuporedivu sposobnost da elektrizuje naša čula i zapali naš duh, a unutar njenog slavnog carstva, malo bendova je ostavilo neizbrisiv trag tako trajan kao AC/DC. Sa zvučnim arsenalom koji odzvanja kroz generacije, AC/DC je oblikovao zvučno nasljeđe koje je ništa manje nego legendarno.

U ovom auditivnom putovanju kroz anale istorije rok muzike, duboko uranjamo u moćnu diskografiju AC/DCa kako bismo otkrili deset najboljih AC/DC pjesama "svih vremena".

Od žestokih rifova koji definišu njihov prepoznatljiv zvuk do elektrifikujućih vokala koji su postali kultni, ove numere su prevazišle vrijeme i i dalje su himne koje pokreću vatru rok entuzijasta širom svijeta.

Pridružite nam se dok putujemo kroz oblasti gromoglasnih ritmova, žestokih solaža i nezaboravnih stihova, slaveći zvučnu brilijantnost koja je utvrdila status AC/DCa kao "rok bogova".

Bez obzira da li ste zagriženi fan ili novajlija koji želi istražiti suštinu pravog rokenrola, ova kompilacija obećava simfoniju komešanja glavom i sviranja vazdušne gitare - euforiju koja obuhvata suštinu muzičke genijalnosti AC/DCa, prenosi singersroom.com, koji je sastavio ovu listu.

1. Back in Black

"Back in Black", besmrtni klasik AC/DCa.

Sa svojim elektrifikujućim gitarskim rifovima i moćnim vokalima, ova pjesma oduševljava publiku decenijama. Otvoreni gitarski rif odmah je prepoznatljiv i postao je jedan od najkultnijih rifova u istoriji roka.

Dostigla je prvo mjesto na listama u više zemalja, poput Australije, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva i bez obzira na to što je objavljena prije više od četiri decenije, i dalje se redovno emituje na radio stanicama i voljena je od strane fanova svih uzrasta.

Sirova energija i zarazne melodije čine "Back in Black" prepoznatljivim zvukom AC/DCa. Ali u ovoj jpesmi ima više od same muzike. Nakon tragičnog gubitka Bona Skota, AC/DC je istrajao sa novim vokalistom Brajanom Džonsonom i stvorio besmrtnu himnu.

Ova istrajnost i posvećenost su učinili da "Back in Black" postane himna koja odzvanja kod slušalaca širom svijeta.

2. Highway to Hell

'Highway to Hell' je neosporni klasik u svijetu rok muzike. Njen kultni gitarski rif i buntovni stihovi stvaraju intenzivnu i energičnu atmosferu. Stalno bubnjanje Fila Ruda i pulsirajuća bas linija Klifa Vilijamsa dodaju dubinu i snagu traci. Sirov i promukao vokal Bona Skota dodatno pojačava oštru prirodu pjesme.

Ova besmrtna himna je stalna pojava na nastupima uživo AC/DCa i uvijek uspijeva da napuni publiku energijom.

'Highway to Hell' je takođe dobio kritičke pohvale zbog svog uticaja na rok muziku. Pojačajte ton i dozvolite pjesmi da vas prenese na auto-put do raja rokenrola!

3. You Shook Me All Night Long

Vanvremenska rokenrol himna AC/DCa, 'You Shook Me All Night Long', očarava publiku decenijama. Ova numera prikazuje prepoznatljiv zvuk benda i osvježavajuće vibracije.

Interesantno je da je 'You Shook Me All Night Long' objavljena kao singl 1980. godine sa kultnog albuma AC/DC-a 'Back in Black'. Ovaj album je jedan od najprodavanijih ikada, potvrđujući status benda kao rok bogova.

Da sumiramo, 'You Shook Me All Night Long' utjelovljuje duh AC/DC-a svojom elektrifikujućom izvedbom i privlačnošću za publiku. Nastavlja da očarava fanove širom svijeta i ostaje jedna od njihovih najomiljenijih pjesama.

4. Thunderstruck

'Thunderstruck', četvrta najbolja pjesma ikada AC/DCa je remek djelo. Slušaoci su opčinjeni njenom elektrifikujućom energijom. Ova kultna numera prikazuje legendarni talenat benda i čini ih jednim od najvećih izvođača rok muzike.

Pjesma se, po izlasku, brzo popela na vrh svjetskih top lista - Australija, Kanada, SAD.

Takođe, nepogrješiv gitarski rif privlači pažnju. Često imitiran, nikada repliciran, dok vodeći vokal Brajan Džonson izvodi moćne stihove, prenoseći nepobjedivost i odlučnost.

5. Hells Bells

"Hells Bells" zauzima peto mjesto na našoj listi najboljih pjesama AC/DCa. To je omiljena pjesma među fanovima i poznata je po svom prepoznatljivom zvuku.

Pjesma započinje sa otkucavanjem zvona, postavljajući scenu za snažne gitarske rifove i moćne vokale. Stihovi govore o smrti i očaju - dajući pjesmi dodatnu dubinu.

Da biste cijenili "Hells Bells", pojačajte ton i pustite pesmu punom snagom! Tako možete osjetiti sirovu energiju pjesme samo kada je glasno puštena. Poslušajte solaže Angusa Janga i vokale Brajana Džonsona koji su pažljivo oblikovani.

Pratite ove savjete i moći ćete da cijenite zašto je "Hells Bells" jedna od najboljih pjesama AC/DCa.

6. T.N.T.

'T.N.T.' je bezvremen klasičan hit grupe AC/DC. Njegov zarazni ritam, žestoki tekst i gitarski rifovi koji pozivaju na "head-banging" su ga učinili popularnim širom svijeta.

Objavljena 1975. godine, ova hard rok himna sadrži prepoznatljiv zvuk grupe AC/DC. Ima gromoglasne bubnjeve, moćne bas linije i dinamičan vokal Bona Skota. Buntovni duh i energična izvedba 'T.N.T.' su bili konstanta na nastupima grupe AC/DC.

7. Shoot to Thrill

"Shoot to Thrill" grupe AC/DC je elektrizirajući klasik. Njegov ritam visoke energije i nezaboravni gitarski rifovi garantuju da će očarati svaku publiku.

Vokal Brajana Džonsona i gitarski solaži Angus Janga čine ovu pjesmu još moćnijom. Tekst izražava teme buntovništva, avanture i življenja na ivici.

Neka AC/DCova "Shoot to Thrill" rasplamsa tvoja čula i povede te na nezaboravno putovanje u svijet hard rok muzike. Zaroni duboko uz ovu himnu punu rifova!

8. Dirty Deeds Done Dirt Cheap

"Dirty Deeds Done Dirt Cheap" zauzima 8. mjesto na listi najboljih pjesama grupe AC/DC svih vremena. Postala je popularna zbog svojih posebnih karakteristika.

Ističe se upečatljivim gitarskim rifom, intenzivnim vokalom Bona Skota i prepoznatljivim zvukom koji miješa hard rok i bluz.

Riječi pesme su buntovne i uzbudljive, govoreći o nestašnim djelima i avanturama. Poslušaj pažljivo igru riječi u stihovima za dodatno uživanje.

9. For Those About to Rock (We Salute You)

"For Those About to Rock (We Salute You)" je kultna hard rok himna grupe AC/DC. Objavljena je 1981. godine kao naslovna pjesma njihovog osmog studijskog albuma.

Ova pjesma traje 5 minuta i 44 sekunde i postala je neizostavni dio njihovih koncertnih izvedbi, omiljena među fanovima. Počinje s moćnim gitarskim rifom i vokalom Brajana Džonsona koji postavljaju ton. Zarazan, himničan refren se ponavlja nekoliko puta i sadrži kultni stih "For those about to rock, we salute you".

Intenzivna energija nastavlja se u drugom stihu, a impresivne gitarske solaže Angusa Janga preuzimaju kontrolu. Slijedi kratki instrumentalni most, nakon čega se refren ponavlja posljednji put. Pjesma se završava na visokoj noti produženom gitarskim solažom od strane Angusa Janga.

Ova klasična rok pjesma oličava duh buntovništva i služi kao himna fanovima širom svijeta. Njeni nezaboravni rifovi, moćni vokali i elektrizirajući solaži čine je jednom od najvećih rok pjesama svih vremena.

10. Rock and Roll Ain't Noise Pollution

"Rock and Roll Ain't Noise Pollution" je kultna pjesma grupe AC/DC. To je deseta najbolja pjesma i svjetska himna za ljubitelje rok muzike! Ova numera pokazuje njihovo nevjerovatno umjeće u stvaranju vremenskih rok pjesama.

Pjesma počinje hrabrim gitarskim rifom koji će privući vašu pažnju. Tekst slavi moć rok muzike, tvrdeći da to nije samo buka. Brajanov sirovi vokal dodaje intenzitet, a refren je veoma zarazan. Angus Jang takođe briljira sa solo dijelom.

To je omiljena pjesma fanova još od 1980. godine, pokazujući koliko je uticajna grupa AC/DC u istoriji rok muzike.

Bonus video: