Roling stounsi novi album "Hackney Diamonds" objavljuju 20. oktobra

Prethodni studijski album sa originalnim pjesmama Stounsa bio je "A Bigger Bang" još 2005. godine, a posljednji studijski album benda, isključivo sa obradama bluz standarda, bio je "Blue And Lonesome" 2016. godine.

2721 pregleda 1 komentar(a)
Mik Džeger, Kit Ričards i Ron Vud, Foto: Reuters
Mik Džeger, Kit Ričards i Ron Vud, Foto: Reuters

Rok grupa Roling Stouns koja je prije dva dana najavila da će objaviti dugo očekivani novi album "Hackney Diamonds", danas je u Londonu saopštila da će album biti objavljen 20. oktobra, a da će prvi singl sa njega biti pjesma "Angry".

Preživjeli članovi benda Mik Džeger, Kit Ričards i Ron Vud predstavili su album u londonskoj oblasti Hekni po kojoj je on i dobio ime. Najavu je prenio Jutjub, kao i video-klip za "Angry".

Prethodni studijski album sa originalnim pjesmama Stounsa bio je "A Bigger Bang" još 2005. godine, a posljednji studijski album benda, isključivo sa obradama bluz standarda, bio je "Blue And Lonesome" 2016. godine.

Bubnjar Čarli Vots je umro 2021. godine, ali su godinu dana ranije, za vrijeme kovid-pandemije, Stounsi objavili jednu novu pjesmu sa njim - "Living In The Ghost Town".

Kako su članovi benda danas izjavili, album "Hackney Diamonds" imaće 12 pjesama. Na 10 će bubnjeve svirati Stiv Džordan, a u dvije pjesme za bubnjevima je Vots. Nije rečeno da li je tu i "Living In The Ghost Town", već samo da su snimljene 2019. godine.

U jednoj pjesmi bas svira Bil Vajmen koji je napustio bend početkom devedesetih, posle svjetske turneje koja je pratila album "Steel Wheels" (1989), piše AP.

Kako piše Bi-Bi-Si, gosti na albumu su Stivi Vonder, Lejdi Gaga i - kako je ranije najavljeno - Pol Makartni.

Roling Stounsi su stalno na turnejama uprkos poodmaklim godinama - Džeger ima 80, Ričards ima 79, a Vud ima 76 godina. Džeger je u šali rekao novinarima i obožavateljima da "iz lijenjosti" bend gotovo dvije decenije nije snimio album s novim pjesmama.

"Neću da zvučim nadobudno, ali ne bismo objavili ovaj album da nam se zaista ne sviđa. Rekli smo da moramo snimiti album koji mi sami stvarno volimo. Vrlo smo njime zadovoljni, nismo arogantni u tom pogledu, ali se nadamo da će vam se svima dopasti", rekao je Džeger.

Izraz "hekni dajmonds" koji je upotrebljen za naslov albuma, u slengu znači razbijeno staklo koje ostane na ulici poslije provale u npr. automobil ili radnju.

Ričards je rekao da je bend razmišljao o raznim naslovima za album, od "Hit And Run" (udri i bježi) preko "Smash And Grab" (razbij i ščepaj) pa se na kraju opredijelio za "Hackney Diamonds".

To je odgovarajuće, rekao je Ričards, jer su Stounsi bend iz Londona.

Grupa je prošle godine obilježila 60 godina postojanja.

Bonus video: