PREMIJERA: Pogledajte video za Andrein novi singl "Poquito"

U pitanju je pjesma koja je napravljena još na početku pandemije, a crnogorska muzičarka je čekala pravi momenat da je objavi

3706 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Aleksandar Vlahović
Foto: Aleksandar Vlahović

Crnogorska pjevačica Andrea Demirović od kako se početkom 2000-tih pojavila na muzičkoj sceni, svakim projektom donijela je nešto novo. Tako će biti i ovoga puta sa novim singlom “Poquito”, koji će premijerno predstaviti danas.

Već od podna na portalu Vijesti publika će moći da čuje ovaj novi singl koji donosi latino ritmove, ali i odgleda spot rađen pod budnim okom Andreinog dugogodišnjeg saradnika Zorana Markovića Zonja koji je bio zadužen za produkciju i režiju. I ovoga puta u realizaciji je učestvovala mala, ali provjerena ekipa, pa je snimatelj bio Aleksandar Vlahović, montaža je povjerena Đuru Mihaljeviću, dok je Darinka Marković bila zadužena za organizaciju. Ovaj spot biće karakterističan i po maskama za koje je bila zadužena Vanja Pavlović, dok je Miodrag Marković odradio kolor videa.

Inače, u pitanju je pjesma koja je napravljena još na početku pandemije koja je već sada iza nas, a Andrea je čekala pravi momenat da je objavi. Na pitanje smatra li da period izolacije kad smo svi bili kući i slušali o brojkama oboljelih nije bio dobar za bilo kakvu promociju, pa je zbog toga čekala da bude objavljena, Andrea u razgovoru za Vijesti kaže:

“Pjesma ‘Poquito’ je nastala u ljeto 2020. godine kad je slika svijeta izgledala prilično mračno. Da bih se izborila sa situacijom u glavi, krenula sam da radim na novoj pjesmi koja je bila u totalnoj kontri sa onim što se dešavalo okolo. I eto, tri godine kasnije, kad se planeta resetovala na staro, objavljujem pjesmu koja bi trebalo da unese malo veselja u naše živote. ‘Poquito’ znači malo, a u stvari znači puno”, sigurna je Andrea koja je za ovu numeru pisala tekst. Otkriva i na šta ju je asocirala melodija kad ju je prvi put čula:

“Melodija me je povukla na sliku ljetnjeg plesa na ulici, što je naravno bila pusta želja u tom trenutku sa koronom iznad glave. Ritam te pjesme je ritam života i mislim da mora ljude pokrenuti na ples. Ako se to ne desi, onda znači da sam promašila sa tekstom, kao i engleska produkcija ‘Highkey music’ sa muzikom”.

Tokom svoje dvije decenije duge karijere Andrea je pjevala i snažne balade, ali i numere disko, pop, rok prizvuka te time pokazala da jednako dobro pliva u mnogim žanrovima. No, većina se izvođača kad-tad odluči da snimi neku pjesmu latino ritma. Iako ovakve melodije vezujemo za najtoplije godišnje doba, Andrea je odlučila da numeru “Poquito” pusti pred jesen, a o tome želi li na neki način da njenom objavom produži ljeto, odgovara:

“Ovaj latino stil je regeton i malo sam razočarana kako su ovdje u okruženju uspjeli od tog muzičkog pravca da naprave moderan narodnjak. Sa primitivnim tekstovima, bilo kakva muzika i vrhunska produkcija budu gurnute u blato. Tu je onda i taj ‘zavijajući’ način pjevanja koji silu na sramotu pokušava nametnuti da smo Orijent, a ne Mediteran. Što se tiče plasiranja pjesme, bila nam je potrebna Bokeška noć koja je pri kraju ljeta. Dok se spot skockao, eto nam i jeseni. Onaj ko razmišlja pozitivno, njemu je ljeto stalno u glavi. Nije mu za to potrebna Andreina pjesma”, iskrena je muzičarka.

Kao što je već i sama otkrila, kadrovi za spot nastali su tokom manifestacije Bokeška noć. O tome koliko je bilo teško sve iskoordinisati, s obzirom na to da je baš tog dana u Kotoru velika gužva, Andrea se prisjeća:

“Po dobrom starom običaju opet nismo imali dovoljno novca za spot, pa je Zonjo smislio taj dokumentaristički pristup. Idemo na Bokešku đe će biti dosta ljudi, pa što snimimo snimimo. Zapravo, pikirali smo lokal Letriku u kojem je uvijek zabavno i đe smo ‘domaći’”, ispričala je, te dodala podatak da su tamo snimili najveći broj kadrova.

“Ljudima je u početku bilo čudno i malo su se ustručavali kamere, a onda kad je noć odmakla, bilo je ozbiljnih performera koji su se sami nametali. Organizaciono i jesu takva snimanja užasno problematična i nepredvidiva, ali mislim da smo mi to izgurali na iskustvo. Ipak je ovo četvrti spot koji radimo zajedno kao ekipa”, zaključuje Andrea.

Malo sam razočarana kako su ovdje u okruženju uspjeli od muzičkog pravca regeton da naprave moderan narodnjak. Sa primitivnim tekstovima, bilo kakva muzika i vrhunska produkcija budu gurnute u blato. Tu je onda i taj ‘zavijajući’ način pjevanja koji silu na sramotu pokušava nametnuti da smo Orijent, a ne Mediteran

Bonus video: