Petrovac Jazz Festival se nastavlja kao "Eho"

Završetak oficijelnog muzičkog programa 17. Petrovac Jazz Festivala pripao je Gladys B i njenom bendu

5746 pregleda 53 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Petrovac Jazz Festival
Foto: Petrovac Jazz Festival

Oficijelni program 17. Petrovac Jazz Festivala je završen a pored pratećih programa ove godine festival obuhvata i follow up aktivnosti u vidu after fest koncerata i tematskih kulturnih događaja poput izložbi, promocija, umjetničkih performansa, koji će tokom cijelog oktobra mjeseca biti formulisani kao "Eho" program festivala, sa jednako kvalitetnim line up-om.

Navedeni događaji biće organizovani u cilju produžetka festivalske i manifestacijske ljetne sezone.

Festivalski program je počeo 27. avgusta promo događajima u susret 17. Petrovac Jazz Festivalu gdje su nastupili Ari Erev i njegov band iz Izraela, a nakon nekoliko dana nastup su imali i Miodrag Đino Maljoković & BG Jazz Quartet.

Oficijelni dio festivala je otvoren ispred SD Crvena komuna u Petrovcu 29. septembra sa tematskom izložbom Miloša Albijanića, dok je muzički dio festivala otvorila Sara Jovović sa njenim triom.

U sklopu pratećeg programa ispred SD Crvena komuna sa evergrin standardima u jazz aranžmanima nastupio je Black Peca.

Iste večeri na terasi gradske kafane Hotel Palas Lux nastupili su Sonas i Ajs trio (Albanian Jazz Society ) koji su na prepunoj terasi imali fantastičan nastup uz mnogobrojne aplauze publike.

Drugi dan festivala koji se održao 30. septembra uz bogat program, počeo je promocijom knjige Dušana Antonića "Kako (ni)je propao RNR u Srbiji". Moderator promocije bio je Boban Jovanović iz produkcije Most. Muzički program drugog dana ispred SD Crvene komune obuhvatio je trio iz Bjelorusije Natasha Treyo.

Završetak oficijelnog muzičkog programa 17. Petrovac Jazz Festivala na terasi Hotela Palas Lux pripao je Gladys B i njenom bendu. Muzička kombinacija pjevačice iz Francuske uz miks muzičara iz Rusije i Ukrajine posjetioce je podstakla da zaplešu uz numere koje su izvodili ali ujedno i napravili uvodnu priču za nastup Tihomira Pop Asanovića iz Hrvatske, koji je sa svojim bendom, uz note dobrih funk i soul melodija zatvorio sedamnaesto izdanje Petrovac Jazz festivala.

Program 17. Petrovac Jazz festivala se nastavlja u narednim sedmicama kao "Eho", odjek oficijelnog muzičkog programa.

Bonus video: