Ringo Star otkriva da je posljednja pjesma The Beatlesa "trebala već da bude objavljena"

Ranije ove godine, Pol Makartni je potvrdio da će The Beatles objaviti jednu "posljednju" pjesmu 2023. godine

3015 pregleda 0 komentar(a)
Ringo Star, Foto: Printscreen YouTube
Ringo Star, Foto: Printscreen YouTube

Kada su ga pitali za vremenski okvir za nadolazeću posljednju pjesmu The Beatlesa, Ringo Star je otkrio da je "trebala već da bude objavljena", prenosi nme.com.

Ranije ove godine, Pol Makartni je potvrdio da će The Beatles objaviti jednu "posljednju" pjesmu 2023. godine. Tokom intervjua za BBC, Makartni je objasnio: "Kada smo došli da napravimo ono što će biti posljednji Beatles rekord, to je bio demo koji je Džon imao, na kojem smo radili i upravo smo ga završili, biće objavljen ove godine."

Iako je on rekao da su koristili vejštačku inteligenciju (AI) na pjesmi, kasnije je pojasnio da je AI korišćen samo za čišćenje snimaka i potvrdio da je na novoj pjesmi korišćen autentični glas Lenona. "Bilo je sjajno vidjeti tako uzbudljiv odgovor na naš budući Beatles projekat. Niko nije više uzbuđen od nas što ćemo nešto podijeliti s vama kasnije ove godine", napisao je Makartni na Tviteru.

"Vidjeli smo nešto zabune i spekulacija u vezi s tim. Čini se da ima mnogo nagađanja tamo. Ne mogu previše reći u ovom trenutku, ali da budem jasan, ništa nije vještački ili sintetički stvoreno", dodao je.

Sada, u novom intervjuu za AP, Star je rekao: "Glasine su bile da smo to jednostavno izmislili. Kao da bismo to učinili u svakom slučaju." Nastavio je: "Ovo je posljednja pjesma, ikada, na kojoj ćete čuti sva četiri Beatlesa. Džona, Pola, Džordža i Ringa."

Star je potom upitan kada bi fanovi trebali očekivati da čuju nepoznatu pjesmu i otkrio je: "Već je trebala biti objavljena."

Bonus video: