VIDEO Održan koncert grupe U2 u "Sferi"- dvorani u Las Vegasu, vrijednoj 2,2 milijarde eura

Novi prostor najavljuje se kao „najsavremenije mjesto na svijetu“ i kada se pogleda unutra, razumije se i zašto

12316 pregleda 4 komentar(a)
Detalj sa koncerta grupe  U2, Foto: Reuters
Detalj sa koncerta grupe U2, Foto: Reuters

Grupa U2 nastupila je tokom vikenda na dugo najavljivanom koncertu u Las Vegasu, u "Sferi" - najnovijoj svjetskoj atrakciji i "čudu tehnologije", kako su je opisali.

„Sfera“, inovativni novi koncertni prostor u Las Vegasu, otvoren je u petak, 29. septembra nastupom grupe U2, a sada se na društvenim mrežama objavljuju nevjerovatne fotografije i video zapisi iz unutrašnjosti kupole, prenosi N1.

Novi prostor najavljuje se kao „najsavremenije mjesto na svijetu“ i kada se pogleda unutra, razumije se i zašto.

Detalj sa koncerta
Detalj sa koncertafoto: Reuters

Najveća LED fasada na svijetu, puštena je u rad 4. jula, na američki Dan nezavisnosti i tada su objavljene fotografije i slike spoljašnjosti kupole. U2 je na svom koncertu iskoristila sve prednosti ovog ekrana sa najvećom rezolucijom na svijetu, kako su opisali „Sferu“.

„Sfera“ je visoka 111,5 metara, a široka 157 metara, što je čini najvećom sfernom strukturom na svijetu. Unutar nje nalazi se multifunkcionalna dvorana kapaciteta 18.000 mjesta, sa najvećim LED ekranom visoke rezolucije na svijetu.

Njena fasada pokrivena je sa 1,2 miliona LED dioda veličine hokejaškog paka, koje se mogu programirati da emituju dinamične slike, što je čini najvećom fasadom te vrste na planeti. Koštala je „tričave“ 2,3 milijarde dolara (oko 2,2 milijarde eura).

Eksterijer „Sfere“ je osvijetljen svakog dana i noći animacijama i drugim slikama, ponekad vezanim za određene datume.

Bonus video: