Balkanska duša na sceni Nikšićkog pozorišta: Veče emocija donijeli Vlatko Stefanovski, Al Dino, Bisernice Boke...

U pozorištu se tražila stolica više, a učesnici nijesu krili zadovoljstvo što su baš oni ispisali prve stranice Balkan Soul festivala, koji je izrastao iz segmenta "Festival plus", i koji je, prema riječima jednog od organizatora, Gorana Perišića, jedinstven na ovim prostorima

7175 pregleda 0 komentar(a)
Sa koncerta, Foto: Privatna arhiva
Sa koncerta, Foto: Privatna arhiva

Ako je suditi prema premijernom izdanju, Balkan Soul festival ima sve predispozicije da izraste u ozbiljnu manifestaciju jedinstvenu na ovim prostorima.

Učesnici koncerta, koji je sinoć održan u Nikšićkom pozorištu, u sklopu 18. izdanja Gitar festa, pokazali su kakva je balkanska duša, što je i bio cilj organizatora.

Jedan od najboljih gitarista sa ovih prostora Vlatko Stefanovski, kantautor Al Dino, duo gitarista – Ljubomir Perišić i Zoran Komjenović, poznati hrvatski gitarista i kompozitor Neno Munitić, ženska klapa Bisernice Boke i proslavljeni glumac Andrija Milošević, donijeli su veče emocija, a publika je uzvratila gromoglasnim aplauzom.

Gitar fest
foto: Privatna arhiva

U pozorištu se tražila stolica više, a učesnici nijesu krili zadovoljstvo što su baš oni ispisali prve stranice Balkan Soul festivala, koji je izrastao iz segmenta "Festival plus", i koji je, prema riječima jednog od organizatora, Gorana Perišića, jedinstven na ovim prostorima.

"Balkan soul festival će otvoriti vrata novim žanrovima i instrumentima, ali održati dostojanstvo umjetničke muzike. Više umjetnika na jednom koncertu imaju cilj da daju naznaku šta nas to može očekivati u budućnosti na tom festivalu, koji su to žanrovi i pravci kojima ćemo se kretati. Ukomponovali smo taj širok opseg balkanske duše kako bi našoj publici pokazali ljepotu šarenila kada je u pitanju taj muzički opus", kazao je Perišić.

Gitar fest
foto: Privatna arhiva

Veče je otvorio glumac Andrija Milošević koji je publici predstavio, kako reče, onog drugog, manje poznatog Andriju – pjesnika, romantičara, ali i velikog emotivca.

Nikšićanin Ljubomir Perišić priznao je da nije lako nastupati pred svojom publikom, nastavnikom koji ga je naučio prvim slovima, zato je pustio da ga emocije nose i on i Komjenović su se odlučili za pjesme Miladina Šobića, zatim Još ne sviće rujna zora.

Gitar fest
foto: Privatna arhiva

Bisernice Boke su, kao i Andrija Milošević, na sceni imale pomoć u vidu gitariste Munitića, dok je Al Dino pokazao zbog čega njegove pjesme diraju u dušu, a on često, kako reče, publiku natjera da plače i da se smije.

Nije krio zadovoljstvo što binu dijeli sa vrsnim umjetnicima, a posebno sa gitaristom koji je, kako reče, obilježio njegovu mladost i život – Vlatkom Stefanovskim.

Upravo Stefanovski, koji je skoro pa domaćin Gitar festa, zatvorio je prvo izdanje Balkan Soul festivala i pokazao kako izgleda kad svira jedan od najpoznatijih gitarskih virtuoza na svijetu.

Bonus video: