Eksl Rouz razgovarao o temi "najveći frontmen" svih vremena

Koliko god bio kontroverzan i nepredvidiv, Eksl Rouz će ostati upisan u istoriju kao jedan od najkultnijih frontmena rock and rolla. Njegov karakteristični, zavijajući vokal i zarazna energija privukli su milione fanova kultu Roses tokom kasnih 1980-ih i 1990-ih i i dalje predstavljaju čvrstu prisutnost na muzičkoj mapi i danas

3183 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sredinom 1980-ih, Eksl Rouz je osnovao hard rok grupu Guns N' Roses zajedno sa vodećim gitaristom Slešom, ritam gitaristom Izijem Stradlinom, basistom Dafom Mekaganom i bubnjarom Stivenom Adlerom. Nakon potpisivanja ugovora sa Geffen Records 1986. godine, bend je snimio svoj prepoznatljivi debi album, "Appetite for Destruction", renosi "Far Aut" magazin.

Kao grupa hedonističkih mladih ljudi, jedino pouzdano posvećenje rock 'n' rollu moglo je održati brod na površini. Srećom, kako je prijem albuma "Appetite for Destruction" pokazao, ovih petoro imalo je talenta za zanimljivo komponovanje i kompetentno izvođenje.

Koliko god bio kontroverzan i nepredvidiv, Eksl Rouz će ostati upisan u istoriju kao jedan od najkultnijih frontmena rock and rolla. Njegov karakteristični, zavijajući vokal i zarazna energija privukli su milione fanova kultu Roses tokom kasnih 1980-ih i 1990-ih i i dalje predstavljaju čvrstu prisutnost na muzičkoj mapi i danas.

Nesumnjivo, hard rok bend Led Zeppelin i stilovi Roberta Planta i Džimija Pejdža duboko su i očigledno uticali na Rouza i Sleša, redom. Međutim, jedan britanski bend u Rouzovim očima gotovo da nadmašuje Led Zeppelina.

U 2018. godini, Rouz je razgovarao o svojoj dugotrajnoj ljubavi prema bendu Queen, posebno hvaleći njihovog preminulog frontmena, Fredija Merkjurija. "Za mene je to lako - Queen je najveći bend, a Fredi je najveći frontmen svih vremena", rekao je za Atlas Magazine. "Bend je najveći jer su omogućili toliko različitih stilova."

"Da nisam imao tekstove Fredija Merkjurija na koje sam se mogao osloniti kao dijete, ne znam gdje bih bio. Naučili su me o svim vrstama muzike... otvorili su mi um", nastavio je. "Nikada nisam imao većeg učitelja u svom životu."

Ovo nije bila prva prilika kada je Rouz spomenuo britanski bend Queen. Govoreći za Rolling Stone 1989. godine, Rouz je otkrio drugi album benda Queen, "Queen II", kao jedan od svojih omiljenih albuma koje nosi na turneji.

Bonus video: