BJELOPOLJSKI BEND O SVOM RADU

G.A.D: Želimo da rok muziku vratimo gdje i pripada

Poruke koje šalju onim što stvaraju, kažu članovi bjelopoljskog rok sastava, tiču se društva u kojem žive. Skreću pažnju na “osuđivanje i sujetu, “ukalupljenost” i nepraćenje sopstvenih ideala”
106 pregleda 0 komentar(a)
G.A.D., Foto: Privatna arhiva
G.A.D., Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.02.2019. 00:33h

Bjelopoljski bend “G.A.D.” čudesnom “zaraznom” energijom i kvalitetnim izvođenjem ex-YU rok pjesama, nedavno je doprinio odličnoj atmosferi na prvom “North festu” u Kolašinu. Rado se, kažu, pojavljuju na sličnim festivalima, jer je to prilika da promovišu svoj rad. Očekuju da će sličnih smotri rok bendova biti još više.

Postoje nešto više od dvije godine i na dosadašnji rad gledaju kao na “probijanje leda”.

“G.A.D.” su osnovali braća Milenko i Miloš Kostić i njihov najbolji drug Filip Miladinović. Iako zasada imaju samo jednu snimljenu pjesmu “Još čeznem”, planova je mnogo više.

“Filip i Uros Raičevi su na kratko napravili pauzu s bendom, dok smo Milenko i ja nastavili rad u Beogradu Nemanjom Stojšićem, koji je sada aktivan član benda “G.A.D”. Za početak naš cilj je da snimimo album i da možemo da živimo od naših pjesama. "Još čeznem" je naša prva pjesama i naravno imamo još stvari koje čekaju na snimanje, kad se vratimo u Beograd”, ispričao je u razgovoru Miloš.

Cilj im je i da “rok  muziku vrate na mjesto koje joj pripada”.

Pjesma "Jos čeznem" je glam metal, žanr koji, objašnjava Miloš, potenciraju. Članovi benada, kaže, trude se da nemaju uzore, iako rad mnogih kolega cijena.

“Kao bend trudimo se da nemamo uzore, jer ne želimo da njihov rad previše “oboji” ono što mi radimo. Cijenimo originalnost izraza i autentičnost. Cijenimo prepoznatljivost i pošten odnos prema muzici. To se na kraju, uvjeren sam isplati, iako se ponekad čini da je cijena takvog i života i rada visoka. Ne očekujemo da će biti lako, ali kad znamo zbog čega to radimo, onda su prepreke savladljiije”, smatra sagovornik “Vijesti”.

Poruke koje šalju onim što stvaraju, kažu članovi bjelopoljskog rok sastava, tiču se društva u kojem žive. Skreću pažnju na “osuđivanje i sujetu, “ukalupljenost” i nepraćenje sopstvenih ideala”.

“Okruženje u koje smo je puno osuđivanja i sujete. Ljudi bi trebalo da se bave onim što vole i u čemu uživaju. To nije samo poruka koju šaljemo kroz  muziku , to je i naš životni put. Želimo da se takav stav što glasnije čuje, jer, smatram, da je to put do srećnijeg i pojedinca i srećnijeg društva”, kaže Miloš.

Tvrdi da su zavisnici od adrenalina, koji osjete kad stanu ispred publike. Na nastupima uvijek daju sve od sebe, pa oni koji ih slušaju to prepoznaju. Članove benda “G.A.D”, tvrde, na plaši aktuelni preovlađujući muzički ukus njihovih vršnjaka.

“‘Muzika’ koja se danas dominantno sluša nas ne plaši niti to može umanjiti naše šanse da uspijemo i da nas čuju. Stav nam je da “muzika” čiji je jedina poenta vizuleni doživljaj ne može mnogo da traje. Uostalom u to se možemo uvjeriti samo kada se prisjetimo koje pjesme i koliko žive. Tako je naš cilj da stavaramo ono što odolijeva vremenu i što će živjeti, jer je kvalutetno i nosi dublje poruke”zakljućuje on.