Sami krojimo svoju sudbinu

Frontmen benda NeonoeN Marko Vukčević govori o novom singlu “Dok ne udahnem te” koji su objavili prošle sedmice i njime najavili ribrending

2248 pregleda 27 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Balša Krkeljić - Sivilo
Foto: Balša Krkeljić - Sivilo

Crnogorski sastav koji predvode muzičari Marko Vukčević i Ilija Pejović- NeonoeN objavio je prošle sedmice novi singl. Numera “Dok ne udahnem te” označila je i ribrending ovog benda koji je ranije gradio karijeru pod imenom Neon.

U pitanju je rok balada, dubokog, punog i pomalo psihodeličnog zvuka, a sve je upotpunjeno stihovima koji nose moćne ljubavne poruke.

Muziku i stihove potpisuju Vukčević i Pejović, a za aranžmansko oblikovanje zaslužna je sinergija sva četiri člana benda. Uz već pomenute, bend čine basista Filip Vulanović i bubnjar Milan Vujović.

Od kako je napravljen NeonoeN Vukčević i Pejović ponudili su kroz svoj autorski rad publici svjetski zvuk. Do sada su promovisali pjesmu po pjesmu, a o tome koliko je domaća publika spremna da sa klasičnog roka i mediteranskog popa usmjeri ka svjetskim žanrovima, Vukčević u razgovoru za Vijesti kaže:

“Odavno smo mi spremni za taj prelaz, jer masovno konzumiramo sve svjetske muzičke pravce koji nam dolaze, samo nekako malo teže prihvatamo kada to dolazi odavde. Međutim, i na tom polju se stvari mijenjaju nabolje”.

Reakcijama publike na novi singl “Dok ne udahnem te” i spot koji prati isti su zadovoljni. Inače, za video je ovoga puta bio zadužen crnogorski reper Balša Krkeljić Sivilo i njegova producentska kuća SVL Films.

“Reakcije su sjajne, kako slušalaca tako i gledalaca. Pjesma sada sama krči svoj put, a mi zadovoljni urađenim možemo da se posvetimo novim projektima koji su pred nama”, otkriva planove Vukčević.

NeonoeN iza sebe ima nekoliko uspješnih singlova- “Ti i ja”, “Mit”, “Tatto”, a najviše pažnje izazvala je saradnja sa frontmenom hrvatskog sastava “Vatra” - Ivanom Dečakom. O tome koliko im je ova saradnja otvorila neka nova vrata, d obzirom na to da je objavljena i na zvaničnom Youtube kanalu hrvatske izdavačke kuće Dallas Records, Vukčević kaže:

“Prije svega nam je ta saradnja otvorila jedno divno prijateljstvo, kako sa Ivanom tako i sa svim članovima benda Vatra. Non-stop u kontaktu i preslušavanju novih pjesama oba benda. Svakako, otvorilo nam je i vrata novih tržišta i nadamo se da ćemo, prije svega uspjeti da što duže držimo ta vrata otvorenim”.

Vukčević je na muzičkoj sceni od početka ovog vijeka, a istom se bavi mnogo duže. Iza sebe kao samostalni umjetnik ima album koji je objavljen pod etiketom prve crnogorske izdavačke kuće - Goraton, ali i uspješne festivalske hitove. Iako je jedno vrijeme živio u Americi, karijeru je isključivo gradio u Crnoj Gori. Skoro je na svom Facebook profilu napisao status “e moj kume, đe bi nam kraj bio da smo iz Beograda”, te je na pitanje smatra li da ne cijenimo dovoljno domaće umjetnike i koliko su tome krivi i umjetnici sami, jer mnogi kad ne ide krenu u komercijalu, odgovara:

“Svi mi zajedno snosimo određenu odgovornost i u tom lancu svako u nečemu griješi. Priznaćete da mnogo više šanse dajemo proizvodu koji nije odavde, nego što to činimo za naš domaći. Kao i u mnogom sferama društva tako i u umjetnosti, sistem je taj koji je zakazao i stvari od starta nisu usmjerene na pravi put”, smatra sagovornik “Vijesti” koji je upravo iz komercijalog i popa koji je radio više od decenije tokom solo karijere, krenuo sa istraživanjem i u pravac koji jeste moderan, ali ne i prihvaćen na ovim prostorima. Tvrdi da je napokon našao svoj zvuk i pravac.

“Moja želja je oduvijek bio bend. Autorski bend koji ća zajedno raditi na svom zvuku, izražaju i prepoznatljivosti. Nadam se da smo na pravom putu, a i da nismo, naš je put i sami krojimo svoju sudbinu. Dok god smo mi zadovoljni, ne brinemo”, tvrdi Vukčević koji ne krije da je tokom svih ovih godina i sam evoluirao kao muzičar.

“Postoji ona stara izreka ‘Čovjek se uči dok je živ’ i stvarno mislim da je tako. Čudno je malo pričati o sebi u tom kontekstu, ali očigledno je i u zvuku pa i u samom glasu da nekako sa godinama čovjek postaje konkretniji, izražajniji, ali i sami otklon od sviranja covera i potpuna posvećenost autorskom radu čini da glas onako frešak, odmoran i neistrošen shvati svoju pravu ulogu i onda je sve lakše, iskrenije i po meni bolje”, siguran je Vukčević.

Svi mi zajedno snosimo određenu odgovornost i u tom lancu svako u nečemu griješi. Priznaćete da mnogo više šanse dajemo proizvodu koji nije odavde, nego što to činimo za naš domaći. Kao i u mnogom sferama društva, tako i u umjetnosti, sistem je taj koji je zakazao i stvari od starta nisu usmjerene na pravi put

Moja želja je oduvijek bio bend. Autorski bend koji će zajedno raditi na svom zvuku, izražaju i prepoznatljivosti

Bonus video: