Najbolje pjesme Selene Gomez

Svaka pjesma Selene Gomez odražava jedinstveno poglavlje u njenoj muzičkoj karijeri, spajajući pop senzibilitet sa introspektivnim lirizmom koji odjekuje među obožavateljima širom svijeta

3315 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz spota “The Heart Wants What It Wants”, Foto: Printscreen YouTube
Detalj iz spota “The Heart Wants What It Wants”, Foto: Printscreen YouTube

U poznatom svijetu pop muzike postoji mali broj izvođača koji su osvojili publiku sa istom magnetskom snagom kao multitalentovana Selena Gomez. S karijerom koja obuhvata više generacija, Gomez je neprimjetno evoluirala od Diznijjeve miljenice do moćne zvijezde koja se često nađe na vrhu različitih top lista. Stoga, nije lako odabrati samo deset njenih najboljih pjesama.

Svaka pjesma odražava jedinstveno poglavlje u njenoj muzičkoj karijeri, spajajući pop senzibilitet sa introspektivnim lirizmom koji odjekuje među obožavateljima širom svijeta. Od zaraznih ritmova njenih ranih hitova do zrele introspekcije njenih nedavnih izdanja, svestranost Gomez kao jedne umjetnice je besprekorna.

“Singersroom” magazin sastavio je listu top 10 najboljih pjesama Selene Gomez, s tim što se nije obazirao samo na najuspješnije pjesme top lista, već i na dokaz emocionalne rezonancije njene muzike i njenog trajnog uticaja.

10. “My Mind & Me”

“My Mind & Me” je dirljiva pjesma Selene Gomez koja duboko odjekuje u srcima njenih slušatelja. Ljepota ove pjesme vidljiva je u dirljivim stihovima koji su prožeti emocionalnom dubinom pjevačice. Treba takođe obratiti pažnju na Selenin soul-vokal, savršeno osmišljenu produkciju, muzički aranžman koji savršeno dopunjuju duboki tekst pjesme. Za obožavatelje Selene Gomez, “My Mind & Me” je obavezna pjesma za poslušati jer prikazuje Selenin umjetnički rast i ranjivost. Dopustite da vas dirne pjesma i njena snažna poruka.

9. “Lose You To Love Me”

Kada govorimo o pjesmi Selene Gomez “Lose You to Love Me”, važno je priznati njen značaj u Seleninoj diskografiji. Ova emotivna balada, objavljena 2019. godine, prikazuje Gomezinu ranjivost i rast kao jedne umjetnice. Imala je veliki odjek među obožavateljima i kritičarima, dosegnuvši prvo mjesto na Bilbordovoj top listi najboljih 100 pjesama. Introspektivni stihovi pjesme i proganjajuća melodija omogućavaju Gomez da razmisli o prošloj vezi i pronađe snagu u ljubavi prema sebi. Njene univerzalne teme slomljenog srca i katarze učvrstile su za pjesmom “Lose You to Love Me” mjesto jedne od njenih najsnažnijih i najomiljenijih pjesama dosad.

8. “Good For You”

“Good For You” jedna je od najpopularnijih pjesama Selene Gomez, poznata po svojoj energičnoj i samouvjerenoj atmosferi. Obratite pažnju na Selenin snažan i zavodljiv vokal, fokusirajte se na tekst pjesme koji slavi samopouzdanje jedne žene i njeno osnaživanje pored muškarca. Ova pjesma je posebno privlačna slušaocima zbog zaraznog i nezaboravnog refrena koji ih tjera da zapjevaju uz nju. Video spot ove pjesme posebno privlači pažnju zbog vizualno zapanjujuće estetike koja nadopunjuje cjelokupno raspoloženje pjesme.

7. “Slow Down”

Pjesma “Slow Down” ima zarazni ritam i veselu melodiju, koje prati glatki volak i zadivljujuće izvođenje Selene Gomez. Produkcija je kao i uvijek savršeno odrađena.

Pjesma inspiriše slušaoce da uživaju u svakom trenutku života, te da odmore malo od današnjeg ubrzanog tempa. Stoga, ova pjesma nije za džabe dospjela među među 30 najboljih pjesama Bilbordove top liste.

Kritičari su pohvalili Selenin napredak kao jedne pjevačice, zaraznu prirodu njenog vokala i snažnu poruku ove pjesme.

6. “Hands To Myself”

"Hands To Myself" je popularna pjesma Selene Gomez, poznata po zaraznoj melodiji i zavodljivom tekstu. Vokal Selene Gomez je kao i uvijek zadivljujuće nježan, a posebno privlači pažnju i način na koji bez napora prelazi između različitih vokalnih stilova.

Treba pohvaliti i video spot pjesme koji vizualno pripovijeda i nadopunjuje pjesmu i Seleninu zadivljujuću izvedbu. Tekst, kao i svaki drugi njen, pun je emocija i energije, a živahni ritam i vibracija pjesme tjeraju slušaoce da zaplešu uz prvi sekund pjesme.

5. “The Heart Wants What It Wants”

“The Heart Wants What It Wants” Selene Gomez duboko je dirljiva pjesma koja odjekuje među milionima slušatelja. Tekst ove pjesme izražava Seleninu ranjivost i sirove istinske emocije. Njen moćan vokal na prekrasan način prenosi duboku poruku pjesme, gdje pjevačica istražuje univerzalne teme ljubavi i čežnje.

4. “Calm Down” duet sa Remom

U pjesmi “Calm Down”, Selena Gomez zajedno sa nigerijskim reperom Remom pokazuje svoju svestranost istražujući područja regija i denshola. Zarazni ritam i uglađeni vokali pjevača i pjevačice čine je posebnom pjesmom u njenoj diskografiji. Opuštena vibracija i zarazni refren ove pjesme pružaju slušaocima dobrodošao bijeg od svakodnevnog haosa.

Zabavna činjenica jeste da je pjesmu “Calm Down” napisala sama Gomez, samim time dokazavši da njen talenat nadilazi vokalne sposobnosti.

3. “Hands To Myself”

“Hands To Myself” jedna je od najpopularnijih pjesama Selene Gomez, poznata po zaraznoj melodiji i zavodljivom tekstu. Primjećujemo takođe suptilne raznolike nijanse u produkciji i aranžmanu pjesme. Selenin glatki vokal i lagani prelaz sa jednog tona u drugi, široki raspon njenog glasa prosto zadivljuju ne samo publiku, već i brojne kritičare.

Tekst pjesme, kao što smo navikli od nje, nosi bitnu poruku: koliko je bitno održati samokontrolu i kako proći kroz borbu između želje za nekim i poštovanja ličnih granica.

2. “Come & Get It”

Kada je riječ o muzici Selene Gomez, “Come & Get It” ističe se kao jedna od njenih najboljih pjesama. Prožeta je utemeljenim zaraznim ritmovima i optimističnom melodijom koja nije toliko česta kod nje.

Selenin snažan vokal i emocije koje prenosi svojim glasom dopunjuju tekst pjesme koji govori o osnaživanju i samopouzdanju.

Ova pjesma je stekla popularnost i postala uticajna u pop muzici, te je i dospjela među 10 najboljih 100 pjesama na listi Bilborda.

“Come & Get It” je takođe označila prekretnicu u Seleninoj karijeri, pokazavši njen rast kao umjetnice i ostavivši joj uticajno mjesto u muzičkoj industriji.

1. “Love You Like A Love Song”

Odabir najboljih pjesama Selene Gomez može biti subjektivan proces jer svako ima različite preference. Međutim, “Love You Like A Love Song” ističe se kao favorit obožavatelja. Objavljena 2011. godine, ova optimistična pop pjesma prikazuje Gomezine iznenađujuće vokale, zarazne refrene i nezaboravne tekstove. Postao je komercijalni uspjeh, dosegnuvši prvih deset najboljih pjesama na raznim muzičkim top listama. Zarazan refren i melodija pjesme čine je posebnom u Gomezinoj diskografiji. Bez obzira na to da li ste vjerni obožavatelj Selene ili ste novi slušalac njene muzike, pjesmu “Love You Like A Love Song” svakako vrijedi poslušati.

Bonus video: