Metalika prva u Saudijskoj Arabiji

Bend je najavio svoj posljednji nastup u 2023. godini koji će se održati na večeri otvaranja trodnevnog “Soundstorm” festivala u Rijadu, Saudijska Arabija, 14. decembra

3995 pregleda 2 komentar(a)
Logo Metalike, Foto: Printscreen YouTube
Logo Metalike, Foto: Printscreen YouTube

Američki treš metal titan, bend Metalika, postaće prvi veliki metal bend koji će održati koncert u Saudijskoj Arabiji.

Bend je najavio svoj posljednji nastup u 2023. godini koji će se održati na večeri otvaranja trodnevnog “Soundstorm” festivala u Rijadu, Saudijska Arabija, 14. decembra.

Ranije ove nedjelje, bend je objavio na svojoj oficijelnoj Fejsbuk stranici sljedeće: “2023. godina se još nije završila za nas. Nedavno smo dobili savršenu mogućnost da nastupamo na ogromnom festivalu na kojem nikada prije nismo, i to u državi koju skoro nikada ne posjećujemo”.

Dodali su: “Uzbuđeni smo da najavimo nastup koji će se održati 14. decembra. Bićemo prvi hard rok bend koji nastupa na MDLBeast-ovom “Soundstorm” festivalu u Rijadu, Saudijska Arabija”.

Metalika se pridružila festivalskoj ekipi muzičara koja uključuje Farela Vilijamsa, Krisa Brauna, H.E.R. i hip-hop grupu Black Eyed Peas.

U prošlosti, Saudijska Arabija je bila veoma selektivna kada je riječ o muzičarima koje dočekuje na svojim prostorima i festivalima. Kada Metalika dođe u Rijad, postat će prvi metal bend u istoriji koji će nastupati u sklopu javnog događaja na teritoriji te zemlje. Metalika je prvi put posjetila Bliski istok 2011. godine, sa čuvenim nastupom u Etihad Parku u Abu Dabiju, Ujedninjeni Arapski Emirati.

U maju 2024. godine, Metalika će u Evropi nastaviti svoju svjetsku turneju “M72”. Kasnije tokom godine, vratiti će se u Sjedinjene Američke Države radi završetka iste.

U recenziji sa dvije zvjezdice posljednjeg albuma Metalike, Far Out magazin je napisao: “Album `72 Seasons` nije konceptualni album, jer se njegove centralne teme jedva uklapaju jedna sa drugom. U jednoj pjesmi Hetfild priča o vješticama, u drugoj preispituje sebe, a u nekoj se uopšte ne razumije o čemu se radi.”

Bonus video: